Τι αναφέρει η Euroleague για την παρουσία οπαδών στα εντός έδρας παιχνίδια της Μακάμπι

Τι αναφέρει η Euroleague για την παρουσία οπαδών στα εντός έδρας παιχνίδια της Μακάμπι

Νίκος Καλαμπάκας 15:59 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 17.05.2024

Ο τρίτος αγώνας του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι είναι στον «αέρα» μετά την απόφαση της σερβικής αστυνομίας να επιτρέψει στην ομάδα του Ισραήλ να έχει στο γήπεδο τους φιλάθλους της που ταξίδεψαν στο Βελιγράδι και το Sportal σας παρουσιάζει τι αναφέρει η Euroleague στην επίσημη ανακοίνωσή της τον περασμένο Οκτώβριο, για τους αγώνες της «ομάδας του λαού».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού AKTOR στην είδηση ότι οι Αρχές της Σερβίας επέτρεψαν στη Μακάμπι να έχει μαζί της τους οπαδούς της στον τρίτο της αγώνα με την ελληνική ομάδα για τα playoffs της Euroleague.

Επιβεβαίωση του Sportal: Με περισσότερους από 300 οπαδούς η Μακάμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

12:50 - 30.04.2024

Επιβεβαίωση του Sportal: Με περισσότερους από 300 οπαδούς η Μακάμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Με επίσημή ανακοίνωσή της η Μακάμπι επιβεβαίωσε ότι οι φίλοι της που βρίσκονται στη Σερβία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR μέσα από το γήπεδο.

Oι πράσινοι είναι σε συνεχή επαφή με την Euroleague προκειμένου να πιέσουν ώστε στο γήπεδο να μην είναι παραπάνω κόσμος από όσους είχαν αποφασιστεί (300) και πλέον κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε λίγες ώρες και αν ο Παναθηναϊκός θα κάνει τζάμπολ στην αναμέτρηση!

Τι αναφέρει ωστόσο η απόφαση της Euroleague τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και έγινε η σύσκεψη για την έδρα της Μακάμπι; Η διοργανώτρια Αρχή τονίζει ότι θα είναι σε συνεχείς επαφές με την κυβέρνηση και τις Αρχές της Σεβίας προκειμένου να σχεδιαστούν από κοινού τα μέτρα ασφαλείας.

Η λίγκα τονίζει ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια όλων των συλλόγων και ότι θα είναι σε επαφή με όλες τις πλευρές προκειμένου να ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις στις αποφάσεις της, κάτι που τελικά συνέβη στα playoffs.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague τον περασμένο Οκτώβριο:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, στις 24 Οκτωβρίου, οι μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συμφώνησαν ότι η Μακάμπι θα παίξει όλους τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς» στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι.

Η Μακάμπι θα παίξει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα εκεί με την Μπάγερν Μονάχου στις 9 Νοεμβρίου. Η συνάντηση της Μακάμπι στον 6ο γύρο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου, έχει ανασταλεί και θα διεξαχθεί αργότερα.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την αδύνατη φύση της φιλοξενίας αγώνων στο Τελ Αβίβ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει λάβει την υποστήριξη του Δήμου Βελιγραδίου και της Σερβικής Κυβέρνησης και θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον σχεδιασμό των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που προστατεύουν την ακεραιότητα όλων των ατόμων, κάτι που παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα για την Euroleague Basketball και τους συλλόγους της. Τα εν λόγω μέτρα ασφαλείας θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Euroleague Basketball και στις υπόλοιπες ομάδες για έλεγχο.

Η Euroleague Basketball (EB) ζήτησε από τη Χάποελ Τελ Αβίβ να παρουσιάσει μια εναλλακτική αρένα που βρίσκεται εκτός Ισραήλ για να φιλοξενήσει τους επερχόμενους εντός έδρας αγώνες της BKT EuroCup.

Η EB θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, μένοντας σε επαφή με όλα τα συνδεδεμένα μέρη και θα ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις εάν χρειαστεί.