Τα μάτια όλων «μιλούν» για το ματς της χρονιάς στο Βελιγράδι!

Τα μάτια όλων «μιλούν» για το ματς της χρονιάς στο Βελιγράδι!

Ηλίας Λαλιώτης 13:33 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 03:47 - 17.05.2024

Ο Ηλίας Λαλιώτης καταγράφει από το Βελιγράδι τα «μηνύματα» που στέλνουν προπονητής και παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ταυτόχρονα... περιμένει τον Κέντρικ Ναν.

Η ώρα για την πιο μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού AKTOR τη φετινή σεζόν πλησιάζει. Το τζάμπολ για το Game 3 των playoffs της EuroLeague είναι προγραμματισμένο για τις 8, με τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη σημασία του αποψινού αγώνα.

Μετά το split νικών που έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια του ΟΑΚΑ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις στο μυαλό κανενός στο Τριφύλλι. Σε αντίθεση με όλους εμάς τους υπόλοιπους, που αρεσκόμαστε να κάνουμε σενάρια και να κοιτάζουμε ένα βήμα παρακάτω, στα ενδότερα της ομάδας δεν ισχύει κάτι ανάλογο.

Προσωπικά γράφω εδώ και μέρες πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να γυρίσει από το Βελιγράδι έχοντας ιδανικά εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague ή στη χειρότερη με τουλάχιστον μία νίκη για να διεκδικήσει το εισιτήριο σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Η σκέψη του Εργκίν Αταμάν, του επιτελείου του και όλων των παικτών είναι πολύ διαφορετική. Στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το Game 3 ως ένας πολύ σημαντικός «τελικός» και τίποτα άλλο. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν πίσω αυτό που έχασαν στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ και κυρίως να βρεθούν μια νίκη μακριά από το Βερολίνο.

Τα «κλειδιά» αυτής της δύσκολης αναμέτρησης τα έχουν αναλύσει τις προηγούμενες μέρες και ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του. Ο έλεγχος του ρυθμού, δηλαδή να επιτρέψει στη Μακάμπι να «τρέξει» όσο το δυνατόν λίγοτερο, τα ριμπάουντ και η ενέργεια στην άμυνα θα είναι κομβικά στοιχεία.

Τα ανέλυσε ο Αταμάν στους παίκτες του με βίντεο στο ξενοδοχείο που διαμένει η ομάδα το πρωί της Τρίτης (30/4) πριν από το πρωινό χαλάρωμα στη «Χάλα Πιονίρ» και όλοι έχουν την αυτοπεποίθηση πως θα τα δουν να βγαίνουν και στο παρκέ το βράδυ.

Αυτό που περιμένω εγώ σε αυτόν τον αγώνα είναι ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ στην EuroLeague και ήρθε η ώρα να το δείξει. Στο πρώτο παιχνίδι βγήκε εκτός ρυθμού από τα φάουλ που χρεώθηκε νωρίς και τον εκνεύρισαν. Στο δεύτερο ματς έμεινε στη σκιά του εκπληκτικού Σλούκα, με την άμυνα του Κάτας να έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό πάνω του.

Και ο ίδιος ξέρει πως κάτι... χρωστάει και θέλει να το ξεπληρώσει στο πιο κατάλληλο σημείο.

🔴Sportal Euroleague Show με Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα για το Game 3

ΥΓ. Στο μυαλό πολλών η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μειονέκτημα λόγω της έδρας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο Βελιγράδι έχει ένα εξαιρετικό εντός έδρας ρεκόρ. 12 νίκες και 4 ισοπαλίες μέτρησε στην κανονική διάρκεια, ενώ διέλυσε και την Μπασκόνια στο play-in.

ΥΓ2. Η αλλαγή στον αριθμό φιλάθλων την τελευταία στιγμή φυσικά και αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα και για λόγους ασφαλείας και για λόγους ηθικής τάξης. Τη στιγμή που δεν προβλέφθηκε να έχει τον κόσμο που του αναλογεί και ο Παναθηναϊκός.

ΥΓ3. Ο Εργκίν Αταμάν ήξερε ότι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο όταν έκανε τις δηλώσεις για τη διαιτησία του Game 1 και σωστά τιμωρήθηκε. Βέβαια το συγκεκριμένο ποσό είναι τουλάχιστον υπερβολικό.