Τι συμβαίνει με την ένσταση του Παναθηναϊκού AKTOR - Πότε θα αποφασίσει η Euroleague

Τι συμβαίνει με την ένσταση του Παναθηναϊκού AKTOR - Πότε θα αποφασίσει η Euroleague

Γιάννης Πάλλας 00:40 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 21.05.2024

Η Euroleague θα έχει πολύ δουλειά με την ένσταση του Παναθηναϊκού AKTOR για τις φάσεις του αγώνα με την Μακάμπι, ενώ θα έχει ενδιαφέρον εάν θα σχολιάσει η διοργανώτρια αρχή και την υπόδειξη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέθεσε ένσταση εστιάζοντας σε τρία σημεία στο Game 3 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι.

Αρχικά στην γραμμή που πάτησε ο Τζος Νίμπο και δεν είδε ο Κροάτης ρέφερι Λούκα Κάρντουμ, στη συνέχεια στο καλάθι του Λορένζο Μπράουν που τελικά δεν μέτρησε και δόθηκε τζάμπολ από τους διαιτητές για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Και το τρίτο σημείο αφορά στον χρόνο, καθώς θεωρούν ότι έπρεπε να μην δοθούν νέα 14 δευτερόλεπτα, αλλά 3.8 μετά το τζάμπολ.

Η ένσταση του Παναθηναϊκού AKTOR προφανώς και θα απασχολήσει τον επικεφαλής της διαιτησίας της Euroleague Ντάνι Ιερεθουέλο και τους επικεφαλής της διοργάνωσης.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί εάν η Euroleague θα προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για τις αποφάσεις των διαιτητών όχι μόνο για την αναμέτρηση των «πρασίνων» με την Μακάμπι, αλλά και για τον Ολυμπιακό με την Μπαρτσελόνα και το φάουλ που υπέδειξε ο Γάλλος διαιτητής Ντιφαλά στον Φίλιπ Πετρούσεφ ππάνω στον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Η αμφιλεγόμενη επαναφορά της Μπαρτσελόνα: Ξεπεράστηκαν τα πέντε δευτερόλεπτα, δείτε το μέτρημα του διαιτητή (vid)
EUROLEAGUE

00:11 - 01.05.2024

Η αμφιλεγόμενη επαναφορά της Μπαρτσελόνα: Ξεπεράστηκαν τα πέντε δευτερόλεπτα, δείτε το μέτρημα του διαιτητή (vid)

Στα 16 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Σατοράνσκι κάνει παράβαση, αλλά οι διαιτητές δεν τη δίνουν. Δείτε τη φάση και το μέτρημα του διαιτητή.

Στο κομμάτι της ένστασης θα πρέπει να πούμε ότι πλέον η Euroleague θα κληθεί να πάρει μια απόφαση που δεν είναι και η πλέον εύκολη.

Μπορεί ως τώρα να μην έχει υπάρξει δικαίωση σε ένσταση ομάδας όσον αφορά παράβαση γραμμής η καλαθιού που μετράει ή όχι, παρά μόνο σε ότι έχει να κάνει με τον χρόνο του αγώνα.

Γι’ αυτό θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση που θα παρθεί από την Euroleague η οποία θα πρέπει να είναι άμεση, δεδομένου ότι ακολουθεί το Game 4 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο.