Η Mακάμπι βάζει στο στόχαστρο και τον Ταμίρ Μπλατ της Άλμπα

Ταμίρ Μπλατ

i

© Intime

Η Mακάμπι βάζει στο στόχαστρο και τον Ταμίρ Μπλατ της Άλμπα

Γιώργος Γαβριλάκης 14:01 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 09.05.2023

Ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, μετά από δύο χρόνια στη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Ισραήλ για την Μακάμπι Τελ Αβίβ που προγραμματίζει από τώρα την ομάδα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η σεζόν της Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της. Ετοιμάζεται για το Game 5 κόντρα στην Μονακό (10/5, 21:00) που θα είναι είτε το τελευταίο της για τη φετινή Euroleague, είτε αυτό που θα την οδηγήσει στο Final Four του Κάουνας. Η διαμόρφωση της ομάδας για τη νέα σεζόν πάντως, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Πριν καν προκριθεί ο σύλλογος στα play offs της διοργάνωσης. 

Η αρχή είχε γίνει με την επέκταση της συνεργασίας με τον Λορέντζο Μπράουν, ενώ ο Μπόνζι Κόλσον, ο Ουέιντ Μπάλντγουιν και ο Τζον ΝτιΜπαρτολομέο επίσης έχουν συμφωνήσει για την ανανέωση της συνεργασίας τους. 

H πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στον «τελικό» του ΣΕΦ
EUROLEAGUE

09:10 - 09.05.2023

H πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στον «τελικό» του ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη βάση του και το βράδυ της Τρίτης (9/5, 21:30, Novasports Prime) αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς. Τα πράγματα είναι απλά: Όποιος νικήσει παίρνει το εισιτήριο για το Final Four του Καουνας.

Προ ημερών ο Μπράιαν Ανγκόλα της Καρσίγιακα (και πρώην της ΑΕΚ) μπήκε στο στόχαστρο και η «ομάδα του Λαού» συζητά με τον Κολομβιανό γκαρντ/φόργουορντ. Τώρα εντοπίστηκε ο επόμενος παίκτης που χρειάζονται και αυτός είναι ο Ταμίρ Μπλατ

Πρόκειται για τον 26χρονος πόιντ γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την Χάποελ Τελ Αβίβ, έπαιξε στην Χάποελ Χολόν και στη Χάπεολ Ιερουσαλήμ πριν... ξενιτευτεί για τη Γερμανία το καλοκαίρι του 2021. 

Τώρα, σύμφωνα με την Walla Sports είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του με την πιο ιστορική ομάδα της χώρας. Ο Ταμίρ Μπλατ είναι γιος του αμερικανοισραηλινού Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος προσφάτως βραβεύθηκε από τη Μακάμπι για την προσφορά του, ενώ έχει και διοικητικό ρόλο στον σύλλογο. Φέτος, σε ατομικό επίπεδο και σε αντίθεση με την Άλμπα που δεν κατάφερε να διακριθεί, ο 26χρονος είχε 7,8 πόντους και 4,6 ασίστ ανά αγώνα και σε περίπτωση που αποκτηθεί θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο με ρόλο πίσω από τους ταλαντούχους περιφερειακούς που στελεχώνουν την ομάδα.