Μετά την σουρεαλιστική 50άρα του, ο Μαλάτσι Φλιν έχει στραβώσει τα... στεφάνια (vids)
i

© photo Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Μετά την σουρεαλιστική 50άρα του, ο Μαλάτσι Φλιν έχει στραβώσει τα... στεφάνια (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 07.04.2024

O Μαλάτσι Φλιν των Ντιτρόιτ Πίστονς στις 4 Απριλίου έβαλε 50 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο και έγραψε τη... δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Από τότε έχει παίξει άλλα δύο ματς και συνολικά έχει 1/19 σουτ!

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την μέρα που ο Μαλάτσι Φλιν έβαλε την πιο αναπάντεχη «πενηντάρα» στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πριν πάει στην Ατλάντα για το ματς με τους Χοκς, ο 26χρονος γκαρντ των Πίστονς, σε 17 αγώνες με την ομάδα του Ντιτρόιτ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είχε βάλει συνολικά 145 πόντους. Δηλαδή, είχε 8,5 πόντους μέσο όρο και ξαφνικά στις 4 Απριλίου έβαλε 50!

Έτσι, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατάφερε να βάλει πέντε δεκάδες πόντων σε έναν αγώνα, ερχόμενος από τον πάγκο. Μόνο αυτός, ο Τζαμάλ Κρόφορντ (2019) και ο Νικ Άντερσον (1993) έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Κανείς άλλος!

Το θέμα είναι πως για να συμβεί αυτό το κατόρθωμα του Μαλάτσι Φλιν, που ούτε ο πιο ευφάνταστος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, χρειάστηκε να υπάρξει συναστρία στον ουρανό. Και θεωρείται δεδομένο πως δεν θα επαναληφθεί. Πιθανότατα το ξέρει και το αναγνωρίζει ακόμα και ο ίδιος.

Άλλωστε, μετά το απίστευτο ρεκόρ του που το έκανε σε 34 λεπτά συμμεροχής, έχει παίξει σε άλλα δύο ματς των Πίστονς. Και σε κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να βάλει πάνω από 3 πόντους. Τόσους σημείωσε στην ήττα από τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ άλλους τόσους έβαλε και τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4) κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς.

Στον ουρανό του Μέμφις, η φανέλα με το Νο 33 του Μαρκ Γκασόλ (vids)
NBA

08:57 - 07.04.2024

Στον ουρανό του Μέμφις, η φανέλα με το Νο 33 του Μαρκ Γκασόλ (vids)

Ο Μαρκ Γκασόλ επέστρεψε το Μέμφις, την βραδιά που οι Γκρίζλις τίμησαν τον Ισπανό για τα 11 χρόνια που αγωνίστηκε με τις Αρκούδες. Ένα χρόνο μετά τον αδελφό του Πάου και ο μικρός Γκασόλ είδε τη φανέλα του στο ΝΒΑ να αποσύρεται.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως είχε 0/12 σουτ απέναντι στις Αρκούδες και 1/7 σουτ με αντίπαλο τους Νεοϋορκέζους. Δηλαδή, έπειτα από τα 18/25 στο ματς της ζωής του, η συνέχεια ήταν εκνευριστικά άστοχη. Με 1/19 σουτ, ο Φλιν σκέφτεται πως ίσως να φαντάστηκε την 50άρα και να μην ήταν όντως... πραγματική!