Αυτός είναι ο Έλληνας ομογενής που... χάλασε την επιστροφή του γιου του Λεμπρόν και τον αποθέωσε ο Μάικ Τζέιμς

Marcus Tsohonis

Αυτός είναι ο Έλληνας ομογενής που... χάλασε την επιστροφή του γιου του Λεμπρόν και τον αποθέωσε ο Μάικ Τζέιμς

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 13:11 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 11.12.2023

Ο ομογενής γκαρντ σημείωσε 28 πόντους κόντρα στους USC Troyans του Μπρόνι, κλέβονας για ακόμη μία φορά φέτος την παράσταση στο πρωτάθλημα του NCAA.

Οι USC Troyans ηττήθηκαν από το Long Beach State με 84-79 τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/12), στο ντεμπούτο του Μπρόνι Τζέιμς. Ο γιος του ΛεΜπρον Τζέιμς πήρε την άδεια των ιατρών και επέστρεψε στα παρκέ, με τον μπαμπά του να είναι στις court seats για να τον στηρίξει.

Κι’ όμως, ένας Έλληνας ήταν αυτός που επισκίασε το ντεμπούτο του 19χρονου Μπρόνι μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Ο λόγος για τον 23χρονο ομογενή γκαρντ Μάρκους Τσοχόνης. Σε 28 λεπτά, είχε 28 πόντους (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 11/13 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, δείχνοντας πως πρόκειται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

O ελληνικής καταγωγής γκαρντ (από την πλευρά της μητέρας του), ξεκίνησε να αγωνίζεται το 2019 στο NCAA με την Ουάσινγκτον και συνεχίζει από πέρυσι στο LBSU. Μετά από εννέα ματς, έχει 17,2 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 44,8% ευστοχία μέσο όρο σε κάτι παραπάνω από 28 λεπτά στο παρκέ.

Αυτή είναι η καλύτερή του σεζόν στο κολέγιο μέχρι στιμής, με τα σχετικά reports να αναφέρουν πως πρόκειται για έναν προικισμένο επιθετικά παίκτη.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μπορώ να σκοράρω όταν το θελήσω, αλλά μπορώ και να μοιράσω τη μπάλα. Μπορώ να παίξω και χωρίς τη μπάλα».

Ο Μάικ Τζέιμς έγραψε μάλιστα το ονομά του ομογενή γκαρντ στο Twitter με αφορμή τους 28 πόντους που έβαλε στην ομάδα του Μπρόνι.