Μήτογλου για Αταμάν: «Είναι απλός αλλά αυστηρός. Δεν είναι τυχαία αυτός που είναι»

Αταμάν - Μήτογλου

i

© Intime

Μήτογλου για Αταμάν: «Είναι απλός αλλά αυστηρός. Δεν είναι τυχαία αυτός που είναι»

Sportal newsroom 23:44 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 10.12.2023

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ και σχολίασε και την... αυστηρότητα του Εργκίν Αταμάν.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν «διπλός» στη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τον διεθνή φόργουορντ, μετά το τέλος του αγώνα, να μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο.

Ο Μήτογλου μίλησε για τους τραυματίες του Παναθηναϊκού, τις δυσκολίες της φετινής προσπάθειας των Πρασίνων, αλλά και την... αυστηρότητα του Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντίνος Μήτογλου: 

Για το double-double που ήρθε στο τέλος με το ριμπάουντ του: «Το κυνήγησα, ήμουν και λίγο τυχερός. Είναι σημαντικό αλλά τα στατιστικά δεν είναι να τα κυνηγάς βέβαια. Ο σκοπός είναι να παίζεις κάθε φορά σκληρά για την ομάδα σου, να δίνεις το 100%, να παίζεις για τη νίκη. Τα στατιστικά έρχονται δεύτερα. Ο σκοπός είναι να μπαίνεις μέσα, να παίζεις δυνατά και να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτή πρέπει να είναι για μένα η νοοτροπία που πρέπει να έχει κάθε αθλητής».

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Δεν είμαι κουρασμένος, κάνω την αποκατάστασή μου. Ξεκουράζομαι όταν πρέπει και προσπαθώ να αποδίδω στο γήπεδο, αυτή είναι δουλειά μου. Είμαι καλά, πολύ καλά. Ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, αυτός είναι ο σκοπός. Να παίζεις σκληρά για να κερδίζει η ομάδα σου αλλά και να ευχαριστιέσαι το μπάσκετ. Όλοι ξεκινήσαμε με αυτό το σκοπό. Αυτή η αίσθηση όταν πιάνεις τη μπάλα, να χαμογελάς μέσα σου και έξω. Πρέπει να έχουμε ένα χαμόγελο πάνω μας και για τον κόσμο που έρχεται και μας βλέπει, τις οικογένειες, τα παιδιά. Για κάποιους από αυτούς είμαστε πρότυπα οπότε πρέπει να έχουμε ένα χαμόγελο πάνω μας».

Για τον ΠΑΟΚ: «Έπαιξε εξαιρετικά αν και είχε απουσίες. Αν χαλαρώσεις, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τις αδυναμίες σου. Ο Χουάντσο θα μας δώσει πολλές λύσεις στο “3” και το “4”, θα έρθει και ο Ιωάννης. Ήταν και ο Γκριγκόνις εκτός σήμερα. Υπήρχαν στιγμές που χαλαρώσαμε, ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ. Πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία νικητή».

Για τις δυσκολίες της αυτής προσπάθειας: «Αλλαγές γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Από τον πρόεδρο και πρέπει να του το αναγνωρίσω αυτό, στον κόσμο και τη συμπεριφορά του. Σκαμπανεβάσματα θα υπάρχουν, κακές στιγμές θα υπάρχουν. Αυτά τα έχει το υψηλό επίπεδο. Πρέπει να πηγαίνουμε αγώνα με τον αγώνα, αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας».

Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR από τον ΠΑΟΚ, αλλά διατήρησε το αήττητο στο γιορτινό ΟΑΚΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:10 - 10.12.2023

Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR από τον ΠΑΟΚ, αλλά διατήρησε το αήττητο στο γιορτινό ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό AKTOR για 36 λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα στο τέλος με την τριάδα των Μήτογλου, Ναν και Σλούκα ήταν αρκετό για τη δέκατη «πράσινη» νίκη (97-85) σε ισάριθμες αγωνιστικές της Basket League, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Για τις απαιτήσεις του κόουτς Αταμάν: «Δεν μου ζητά κάτι ξεχωριστό απλά να μπαίνω και να παίζω, να τα δίνω όλα, να διαβάζω το παιχνίδι. Είναι απλός αλλά αυστηρός. Δεν είναι τυχαία αυτός που είναι».

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη