Γκριγκόνις και Φρίντρικσον οι πολυτιμότεροι της αγωνιστικής στην Basket League

Γκριγκόνις και Φρίντρικσον οι πολυτιμότεροι της αγωνιστικής στην Basket League

Sportal newsroom 15:11 - 17.10.2023

Στα δύο χωρίστηκε το βραβείο του MVP της 2ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς οι Μάριους Γκριγκόνις και Έλβαρ Φρίντρικσον ισοβάθμισαν, χάρη στις εμφανίσεις τους κόντρα σε Περιστέρι και Μαρούσι, αντίστοιχα.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στην Basket League, επικρατώντας Περιστερίου και Αμαρουσίου, εκτός έδρας. Το βραβείο του MVP μάλιστα προέκυψε από αυτά τα δύο παιχνίδια και μάλιστα μοιράστηκε στα δύο.

Οι Μάριους Γκριγκόνις και Έλβαρ Φρίντρικσον οδήγησαν τις ομάδες τους εκ του ασφαλούς στην επίθεση και μοιράστηκαν το βραβείο του MVP για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Δύο γκαρντ αναδείχθηκαν MVP of the Week μετά τις αναμετρήσεις της 2ης Εβδομάδας της Basket League της σεζόν 2023-24. Ο Ισλανδός Έλβαρ Φρίντρικσον του ΠΑΟΚ mateco και ο Λιθουανός Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού συγκέντρωσαν από 20 βαθμούς στο ranking, η οποία ήταν η υψηλότερη επίδοση παικτών των ομάδων που νίκησαν στα ματς του προηγούμενου τριημέρου.

Ο Γκριγκόνις στην επικράτηση των «πρασίνων» στο Περιστέρι σκόραρε 20 πόντους με 5/6 βολές, 3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, μοίρασε μια ασίστ, κέρδισε 5 φάουλ, έκανε 3 φάουλ και ένα κλέψιμο σε 27’ και 49’’ συμμετοχής.

Ο Φρίντρικσον στην εκτός έδρας νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» επί του Αμαρουσίου πέτυχε 22 πόντους με 8/12 βολές, 1/6 δίποντα, 4/6 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 7 ασίστ, κέρδισε 8 φάουλ και έκανε 3, έκλεψε 2 φορές την μπάλα και υπέπεσε σε 4 λάθη σε 36’ και 8’’ συμμετοχής.

Η ανάδειξη του MVP of the Week γίνεται ανεξάρτητα με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής της Basket League και αφορά τις αναμετρήσεις του προηγούμενου τριημέρου.