Έσπασαν καρδιές στο Ντάλας - Ο Έξουμ buzzer beater παράτασης και οι Μάβερικς «λύγισαν» τους Ρόκετς

Ντάντε Έξουμ

i

Photo by Sam Hodde/Getty Images

Έσπασαν καρδιές στο Ντάλας - Ο Έξουμ buzzer beater παράτασης και οι Μάβερικς «λύγισαν» τους Ρόκετς

Νίκος Καλαμπάκας 01:43 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:44 - 08.04.2024

Ο Έξουμε άναψε τη φλόγα, ο Ουάσιγκτον Τζούνιορ έβαλε την πινελιά του και οι Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έκαναν τα πάντα ώστε οι Μάβερικς να επικρατήσουν στην παράταση των Ρόκετς με σκορ

Ο Ίρβινγκ σημείωσε 48 πόντους, ο Ντόντσιτς συμπλήρωσε ακόμα 37, όμως αυτοί δεν ήταν αρκετοί ώστε να κάμψουν την αντίσταση των Ρόκετς. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα μεγάλο τρίποντο του ¨Εξουμ ώστε να πάει ο αγώνας στην παράταση κι εκεί οι Μάβερικς να κάμψουν κάθε αντίσταση των μαχητικών Ρόκετς που ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ντίλον Μπρουκς είχε πάρει την υπόθεση νίκη... προσωπικά και θα πλήγωνε τον Ντόντσιτς και την παρέα του, υποχρεώνοντάς τους σε ήττα που ίσως τους στοίχιζε στην τελική κατάταξη, αφού νιώθουν την καυτή ανάσα των Λέικερς που βρίσκονται μια θέση πίσω τους. Όμως ο Έξουμε με buzzer beater οδήγησε τον αγώνα σε παράταση κι εκεί οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο έτοιμοι για τη νίκη...

Οι Ρόκετς ήταν πιο αποφασισμένοι και είχαν περισσότερη ενέργεια από το πρώτο κιόλας λεπτό κι έκλεισαν το 1ο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 42-27, δείχνοντας τις ορέξεις τους.

Το Ντάλας ανέβαινε σταδιακά και αφού αρχικά είχε ροκανίσει τη διαφορά στο ημίχρονο (66-71), πίεσε για να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά. Το Φοίνιξ αντιστάθηκε και στην τρίτη περίοδο (98-106), όμως στο τελευταίο δωδεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Οι Μάβερικς προηγήθηκαν με 121-120, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ αφού το Χιούστον πήρε ξανά αμέσως το προβάδισμα με τρίποντο του Μπρουκς και «πάγωσαν» ξανά τους αντιπάλους τους. Το παιχνίδι βάδιζε στο τέλος του και οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ σταθερά, όμως έχασαν χρυσή ευκαιρία να ξεφύγουν με πέντε πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Τζέι Σμιθ Τζούνιορ αστόχησε σε δύο βολές.

Οι Μάβερικς πήραν την μπάλα, ο Ντόντσιτς βρήκε τον Έξουμ κι αυτός με buzzer beater πήγε το παιχνίδι στην παράταση (129-129).

Εκεί μίλησε ο Ουάσινγκτον Τζούνιορ, που με μεγάλο τρίποντο έσπασε τον... τσακμπουκά των φιλοξενούμενων και ώθησε τους Ντάλας στη νίκη με το Ντάλας να φτάνει τους 147 πόντους και το Χιούστον να σταματά στους 136.