Μια Εθνική... πρεμιέρα κόντρα σε όλους και σε όλα!

Εθνική Ελλάδας

i

@HellenicBF

Μια Εθνική... πρεμιέρα κόντρα σε όλους και σε όλα!

Χρήστος Τσάλτας 00:20 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 26.08.2023

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στη Μανίλα, κόντρα στην Ιορδανία το Σάββατο (26/8, 11:45, ΕΡΤ1, Novasport Start), θέλοντας να μπει με το δεξί στη διοργάνωση, παρά τις ατυχίες και τα προβλήματα της προετοιμασίας.

Αποστολή στη Μανίλα.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική ομάδα. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την Ιορδανία (26/8, 11:45, ΕΡΤ1, Novasport Start) στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στη Μανίλα από την Δευτέρα και είχε τέσσερις γεμάτες μέρες, στις οποίες εκτός από προπονήσεις είχε και ατυχίες.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τον Ντίνο Μήτογλου να βγαίνει εκτός μάχης λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά. Ο διεθνής άσος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα βάσης στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, φόρεσε νάρθηκα και τέθηκε εκτός για τις επόμενες 20 μέρες, με τον τραυματισμό αυτό να στερεί από την «γαλανόλευκη» έναν από τους πιο συνεπείς παίκτες της.

Ντίνος Μήτογλου

Με δεδομένες και τις απουσίες των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο, οι ελλείψεις της «γαλανόλευκης» είναι πολλές και βασικές, σε κάθε θέση του γηπέδου, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για την προσπάθεια της ομάδας.

Παρ' όλα αυτά, στα ενδότερα της ομάδας είναι αποφασισμένοι να αφήσουν τις ατυχίες στην άκρη, η ομάδα να εστιάσει στα δυνατά στοιχεία της και να διεκδικήσει τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Ιτούδης είχε χαρακτηρίσει «τελικό» το παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα στους Ιορδανούς, με τον Έλληνα προπονητή να επισημαίνει τη σημασία της νίκης στο παιχνίδι αυτό. Πλέον, ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, με τον κόουτς της «γαλανόλευκης» να καλείται να καλύψει ένα μεγάλο κενο.

Στην αντίπερα όχθη, η Ιορδανία ταξίδεψε στην Μανίλα με τον Ρόντα Χόλις-Τζέφερσον ως σημείο αναφοράς και τον άλλοτε σέντερ της Φενέρμπαχτσε, Αχμέτ Ντουβερίογλου ως τον πιο αξιόπιστο ψηλό της. Οι Ιορδανοί είναι ομάδα που θέλει να παίξει physical, διαθέτουν τα κορμιά για να ελέγξουν τα ριμπάουντ, ενώ δεν θα διστάσουν να ανοίξουν το τέμπο όταν βρουν ευκαιρία.

Προβλήματα στο στρατόπεδο της εθνικής ομάδας της Ιορδανίας δεν υπάρχουν, με την Εθνική να καλείται να αντιμετωπίσει μια «πάνοπλη» ομάδα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής, η Team USA θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία (26/8, 15:40, Novasports Start), με τους παίκτες του Στιβ Κερ να θέλουν να δείξουν με το... καλημέρα πως ταξίδεψαν στις Φιλιππίνες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και μόνο.

Tags: