Το σοκ με Μήτογλου και η επόμενη μέρα της Εθνικής (vid)

Χρήστος Τσάλτας 20:39 - 25.08.2023

Ο Ντίνος Μήτογλου μπαίνει στα pits πριν καν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και η Εθνική καλείται να λύσει γόρδιο δεσμό. Ο Χρήστος Τσάλτας μεταφέρει από τη Μανίλα τα τελευταία νέα της Εθνικής, καθώς και τις σκέψεις για την κάλυψη του κενού του διεθνή άσου.

Αποστολή στη Μανίλα

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Εθνικής εκεί που δεν το περίμενε κανείς και με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Ο Ντίνος Μήτογλου τέθηκε νοκ άουτ με ρωγμώδες κάταγμα βάσης στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Σε μια ανύποπτη φάση έγινε το «κακό» και η Εθνική χάνει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της στην προσπάθεια στις Φιλιππίνες.

Άπαντες στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο είναι σοκαρισμένοι, αλλά η... ζαλη από το δυνατό χτύπημα της τύχης πρέπει να δώσει τη θέση της στην αντίδραση. Διότι χρόνος δεν υπάρχει και αυτό το ξέρουν όλοι στην ομάδα. Με πρώτο φυσικά τον Δημήτρη Ιτούδη.

Προσπάθεια αντίδρασης: Το πλάνο του Ιτούδη για να καλυφθεί η απώλεια Μήτογλου
FIBA WORLD CUP

18:09 - 25.08.2023

Προσπάθεια αντίδρασης: Το πλάνο του Ιτούδη για να καλυφθεί η απώλεια Μήτογλου

Η μπάλα στον προπονητή. Ο σοβαρός τραυματισμος του Ντίνου Μήτογλου, που τον έθεσε εκτός Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, φέρνει στο προσκήνιο τον Δημήτρη Ιτούδη, που πλέον θα πρέπει να καλύψει με λύσεις εκ των έσω το μεγάλο κενό.

Για τις επόμενες 20 μέρες ο «Μήτο» τίθεται εκτός δράσης και πλέον η Εθνική καλείται με λύσεις εκ των έσω να πορευτεί σε ένα τουρνουά πολύ απαιτητικό που όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ιορδανία, στην πρεμιέρα της στο World Cup της FIBA, η «γαλανόλευκη» πρέπει να βγάλει αντίδραση, να δείξει έτοιμη και να μην αφήσει την ατυχία να καθορίσει την πορεία της στο τουρνουά.

Το Sportal βρίσκεται στη Μανίλα και καταγράφει το κλίμα στα ενδότερα της Εθνικής, καθώς και όσα ακολούθησαν μετά τον τραυματισμό του Μήτογλου. Από το χτύπημα σε ανύποπτη φάση την ώρα της προπόνησης, ως την επόμενη μέρα που έκανε προπόνηση και μετά ήρθε το... σοκ!