Τέλος από την Μιλάνο ο ΜακΓκρούντερ μετά από δύο μήνες στην Ιταλία

Τέλος από την Μιλάνο ο ΜακΓκρούντερ μετά από δύο μήνες στην Ιταλία

Γιώργος Γαβριλάκης 12:00 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 13.03.2024

Η Μιλάνο απέκτησε τον Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ τον Ιανουάριο και δύο μήνες μετά τον αποδέσμευσε. Πλέον, ο 32χρονος Αμερικανός, ο οποίος αποχώρησε για προσωπικού λόγους όπως ανέφερε τη ιταλική ομάδα ψάχνει νέα ομάδα είτε στην Ευρώπη, είτε στις ΗΠΑ και την G-League.

Ήρθε μετά την έναρξη της σεζόν και έφυγε πριν το τέλος της. Η νέα περιπέτεια του Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ στην Ευρώπη ήταν ολιγόμηνη και η Μιλάνο ανακοίνωσε τη αποδέσμευση του Αμερικανού σουτέρ, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2024 και στα μέσα του Μαρτίου αποχώρησε, ύστερα από δική του απαίτηση και επικαλούμενος προσωπικού λόγους.

Στο μεσοδιάστημα, ο 32χρονος πρώην NBAer, με επταετή θητεία στον «μαγικό πλανήτη», αγωνίστηκε σε επτά αγώνες στην EuroLeague και είχε 7,6 πόντους και 2,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Πλέον, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και θα πρέπει να καθοριστεί αν οι «προσωπικοί λόγοι» τον οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα του ή θα αναζητήσει νέα ομάδα στην Ευρώπη, αλλά όχι στο επίπεδο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΜακΓκρούντερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 318 ματς στο ΝΒΑ με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μαϊάμι Χιτ, Λ.Α. Κλίπερς και Ντιτρόιτ Πίστονς) με 5,7 πόντους μέσο όρο σύνολο της πορείας του, είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Ουγγαρία.

Όταν είχε τελειώσει τις σπουδές του και την αγωνιστική του παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κάνσας Στέιτ, υπέγραψε με την Ατομερόμου, αλλά σύντομα επέστρεψε στις ΗΠΑ. Αρχικά για ομάδες της G-League και ακολούθως για τους Μαϊάμι Χιτ του ΝΒΑ, με τους οποίους ξεχώρισε αγωνιζόμενος ακόμα και ως βασικός. Τη σεζόν 2018-19 είχε 7,6 πόντους σε 23,5 λεπτά συμμετοχής, νούμερα παρόμοια με όσα είχε φέτος με τη φανέλα της Μιλάνο.

Τη μέρα λοιπόν, που η Παρτίζαν αποδέσμευσε τον Τρίσταν Βούκτσεβιτς για να πάει στις ΗΠΑ, εκεί όπου ανήκει στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο ΜακΓκρούγκερ ψάχνει νέα ομάδα στην Ευρώπη, εκτός Euroleague και αν την βρει θα συνεχίσει την πορεία του στην Γηραιά Ήπειρο. Αν όχι, μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και να πάρει μία ακόμα ευκαιρία αναπτυξιακή λίγκα (G-League) του κορυφαίου πρωταθλήματος και να διατηρηθεί σε αγωνιστική κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι.

🏀 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η απόλυτη ανάλυση του ντέρμπι με φόντο την μάχη της 4άδας στη Euroleague

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!