Με τον Γιάννη οδηγό οι Μπακς «λύγισαν» τους Σίξερς

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Με τον Γιάννη οδηγό οι Μπακς «λύγισαν» τους Σίξερς

Χρήστος Τσάλτας 04:30 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 04:47 - 15.03.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε ακόμα μια ηγετική εμφάνιση και οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Φιλαδέλφεια 76ερς (114-105) με ανατροπή στην τέταρτη περίοδο.

Παρ' ότι οι Φιλαδέλφεια 76ερς παρατάσσονται χωρίς τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τους, Τζοέλ Εμπίντ, λόγω τραυματισμού, παραμένουν μια ομάδα πολύ γεμάτη και άκρως επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο. Κάτι που διαπίστωσαν και οι Μιλγουόκι Μπακς στο Fiserv Forum του Ουισκόνσιν.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος βρήκε την ομάδα του Νικ Νερς να προηγείται με 61-53 έχοντας... ακυρώσει το παιχνίδι των «ελαφιών» επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ντοκ Ρίβερς να κάνουν αυτό που θέλουν: να τρέξουν και να εκμεταλλευτούν την ηγετική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak έδωσε τον ρυθμό όμως η ομάδα του άργησε να πάρει μπρος.

Αυτό συνέβη στην τέταρτη περίοδο. Εκεί με υπομονή αλλά και επιπλέον λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, τα «ελάφια» όχι μόνο κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά να βρουν μεγάλα σουτ με τους Λίλαρντ, Λόπεζ και Γκριν, κάτι που τους επέτρεψε στο φινάλε να «κλειδώσουν» τη νίκη και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι Μπακς έμειναν ψύχραιμοι στην crunch time και στο φινάλε πανηγύρισαν τη νίκη που τους έφερε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Έτσι, με το αποτέλεσμα αυτό οι πρωταθλητές του 2021 ανέβηκαν στο 43-24 και ανέβηκαν εκ νέου στη δεύτερη θέση της Ανατολής, την ώρα που οι Σίξερς υποχώρησαν στο 36-30, γνωρίζοντας 7η ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Έτσι, έχασαν κι άλλο έδαφος στην κατάταξη.

Φυσικά, τα πάντα ξεκίνησαν στο παιχνίδι των Μπακς από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ηγέτης της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς ξεδίπλωσε την ποιότητά του για ακόμα μια φορά. Το κοντέρ έγραψε 32 πόντους, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 9/12 σουτ και 14/18 βολές σε 37 λεπτά στο παρκέ, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα 7 λάθη που έκανε.

Στην αναμέτρηση ωστόσο δεν ήταν μόνος, καθώς ο Μπρουκ Λόπεζ ακολούθησε με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ντάμιαν Λίλαρντ πρόσθεσε 17 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Έι Τζέι Γκριν ήταν η αποκάλυψη της ομάδας του, καθώς ήρθε από τον πάγκο και σε 28 λεπτά μέτρησε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, φέρνοντας την επιπλέον ενέργεια που είχε ανάγκη η ομάδα του Μιλγουόκι.

Στην αντίπερα όχθη, το μεγάλο παιχνίδι του Ταϊρίς Μάξεϊ με 30 πόντους, 12/22 σουτ και 4 ριμπάουντ δεν ήταν αρκετό, καθώς πέραν των Τομπάιας Χάρις (15) και Κάμερον Πέιν (13 πόντοι) δεν είχε βοήθειες στην επίθεση.