Μεγάλη νίκη των Τίμπεργουλβς στο Λ.Α. - Οι Πέισερς επικράτησαν των Θάντερ, εκτός εξάδας οι Σίξερς στην Ανατολή (vids)

Μεγάλη νίκη των Τίμπεργουλβς στο Λ.Α. - Οι Πέισερς επικράτησαν των Θάντερ, εκτός εξάδας οι Σίξερς στην Ανατολή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 13.03.2024

Ο Άντονι Έντουαρντς ήταν ασταμάτητος (37 πόντοι) και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς νίκησαν στο Λος Άντζελες τους Κλίπερς, που είδαν τον Κουάια Λέοναρντ να εγκαταλείπει με τραυματισμό. Οι Πέισερς νίκησαν τους Θάντερ στην Οκλαχόμα και σε συνδυασμό με την ήττα των Σίξερς στη Νέα Υόρκη, πλέον η Ιντιάνα συμπληρώνει την πρώτη εξάδα στην Ανατολή.

Στην πραγματικότητα, πέντε ομάδες διεκδικούν την κορυφή της Δύσης. Ανάμεσα τους και οι Τίμπεργουλβς και οι Κλίπερς. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Λ.Α. και η Μινεσότα με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς με τους 37 πόντους του, πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 118-100. Για τους γηπεδούχους, ο Πολ Τζορτζ είχε 22 πόντους, ενώ ο Κουάι Λέοναρντ εγκατέλειψε τον αγώνα με σπασμούς στη μέση.

Για τους Λύκους, που αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Καρλ Άντονι-Τάουνς, ο οποίος χειρουργήθηκε στο γόνατο και αν επιστρέψει τότε θα το κάνει για τα Playoffs, πέραν του Έντουαρντς, ο οποίος πλέον καλείται να σηκώσει όλο το... βάρος και να διατηρήσει την ομάδα του στο υψηλό επίπεδο, σπουδαία εμφάνιση έκανε ο βετεράνος Μάικ Κόνλεϊ (23 πόντοι), αλλά και ο Καναδός, Νικέιλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να προσφέρει 28 πόντους.

Έτσι, η Μινεσότα (45-21) πλησίασε και πάλι την κορυφή της περιφέρειας, αφού οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ γνώρισαν την 20η τους ήττα στο 65ο ματς τους στη σεζόν. Και ηττήθηκαν στην έδρα τους από τους Ιντιάνα Πέισερς (121-111), που μάλιστα πλέον βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολής.

Προσπέρασαν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, που πλέον ανήκουν στο γκρουπ των ομάδων για τις θέσεις των Play In (7-10). Οι 76ers που αγωνίζονται χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ και δεν ξέρουν πότε θα τον έχουν ξανά μαζί τους, προσπαθούν από εκεί που βρίσκονταν μόνιμα στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας, να επιβιώσουν έστω στην πρώτη δεκάδα.

Οι Νικς τους νίκησαν στη Νέα Υόρκη με 106-79 και το πιο ενθαρρυντικό για την ομάδα του Μεγάλου Μήλου είναι ότι επέστρεψε στη δράση ο Ότζι Ανουνόμπι και πλέον περιμένουν τον Τζούλιους Ραντλ για να αποκτήσουν την δυναμική που είχαν όταν δεν υπάρχαν όλοι αυτοί οι τραυματισμοί που άφησαν... πίσω τους Νεοϋορκέζους.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, οι Μπόστον Σέλτικς δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη Γιούτα και επικράτησαν των Τζαζ με 123-107, ενώ πλέον θα πρέπει να θεωρούνται το Νο 1 της Ανατολής χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Συντριβή και στο Σακραμέντο: Οι Κινγκς νίκησαν για πρώτη φορά τους Μπακς του Αντετοκούνμπο μετά από 8 χρόνια! (vids)
NBA

08:13 - 13.03.2024

Συντριβή και στο Σακραμέντο: Οι Κινγκς νίκησαν για πρώτη φορά τους Μπακς του Αντετοκούνμπο μετά από 8 χρόνια! (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν στο Σακραμέντο με όσους πόντους (35!) είχαν χάσει προ ημερών και στο Γκόλντεν Στέιτ. Οι Κινγκς που είχαν 15 σερί ήττες από την παρέα του Αντετοκούνμπο, αυτή τη φορά επικράτησαν και μάλιστα με το εντυπωσιακό 129-94 και νίκησαν τα Ελάφια για πρώτη φορά μετά την 1η Φλεβάρη του 2016.

Τέλος, στο Σαν Αντόνιο, οι Χιούστον Ρόκετς χωρίς τον τραυματία Αλπερέν Σενγκούν, νίκησαν με 103-101 τους Σπερς και συνεχίζουν να βρίσκονται στην ενδέκατη θέση της Δύσης, έχοντας πέντε ήττες παραπάνω από τους δέκατους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.