Έλειπε ο Γιάννης, «χόρευε» ο Λίλαρντ για τους Μπακς

Έλειπε ο Γιάννης, «χόρευε» ο Λίλαρντ για τους Μπακς

Χρήστος Τσάλτας 08:35 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 05.03.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε για τους Μιλγουόκι Μπακς, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να οργιάζει και με 41 πόντους να βάζει στα... καλάθια τους Λος Άντζελες Κλίπερς (113-106).

Στο Fiserv Forum ήταν... Dame Time. O Ντάμιαν Λίλαρντ πήρε τους Μιλγουόκι Μπακς στις πλάτες του και με ηγετική εμφάνιση τους οδήγησε σε σπουδαία νίκη απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Μια νίκη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο χαρισματικός γκαρντ ήταν ασταμάτητος, δείχνοντας τον... All Star εαυτό του. Το κοντέρ έγραψε 41 πόντους με 12/22 σουτ και 4 ασίστ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έκανε τη διαφορά με την παρουσία του στο επιθετικό κομμάτι. Δεν ήταν μόνος όμως, για τα «ελάφια», καθώς ο Μπόμπι Πόρτις ήρθε από τον πάγκο και με 28 πόντους και 16 ριμπάουντ αποτέλεσε το alter ego του στην επίθεση.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παρ' ότι ήταν στην αποστολή για την ομάδα του δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο.

Από τους Κλίπερς, που δεν έδωσαν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη κόντρα στους Τίμπεργουλβς, στη Μινεσότα, ο Πολ Τζορτζ μέτρησε 29 πόντους με 10/17 σουτ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν πρόσθεσε 29 πόντους και 8 ασίστ, όμως η παρουσία τους δεν ήταν αρκετή, σε ένα παιχνίδι που ο Καουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 16 πόντους με 6/19 σουτ.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, αφενός έστειλε μήνυμα πως έχει τον τρόπο να είναι δυνατή σε κάθε συνθήκη, αφετέρου ανέβηκε στο 41-21, παραμένοντας σταθερά στις πρώτες θέσεις της Ανατολής, την ώρα που οι Κλίπερς υποχώρησαν στο 39-21, με το πέρας 60 αγώνων στην regular season.