Ο Αντετοκούνμπο πήρε παραμάζωμα τους Ταύρους στο Σικάγο - Πέμπτη σερί νίκη για τους Μπακς (vids)

Ο Αντετοκούνμπο πήρε παραμάζωμα τους Ταύρους στο Σικάγο - Πέμπτη σερί νίκη για τους Μπακς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:17 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:25 - 02.03.2024

Στο Σικάγο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρήκε καμία ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του, αλλά μόνος του κατάφερε να οδηγήσει τους Μπακς στη νίκη επί των Μπουλς με 113-97. Έβαλε 46 πόντους, πήρε 16 ριμπάουντ και πλέον το Μιλγουόκι έχει πέντε διαδοχικές νίκες...

Δεν χρειάστηκε την βοήθεια κανενός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειαζόταν για να διασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του. Και τελικά οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν στο Σικάγο των Μπουλς με 113-97.

Ο μονος λόγος που τα κατάφεραν πάντως, ήταν ο Greek Freak, ο οποίος σταμάτησε στους 46 πόντους και για μία ακόμα φορά σούταρε με τρομερή αποτελεσματικότητα. Είχε 2/3 τρίποντα και συνολικά 16/22 σουτ. Δηλαδή ποσοστό ευστοχίας στο 72,7%. Κατέγραψε στην στατιστική του επίσης, 16 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες.

Αν δεν ήταν τόσο αποφασισμένος, τα Ελάφια θα είχαν... πελαγώσει στο Σικάγο. Καθώς, ενώ ο Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος, οι συμπαίκτες του ήταν άστοχοι και νευρικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένας τους δεν έβαλε πάνω από 16 πόντους, όσους με το ζόρι και με 4/18 σουτ είχε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Στην πραγματικότητα ο 29χρονος Ελληνονιγηριανός σούπερ σταρ κατέρριψε τον μύθο ότι ένας μόνος του δεν μπορεί να νικήσει ένα σύνολο παικτών που συνθέτουν μία ομάδα.

Όπως και να έχει η... δουλειά έγινε και οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν την πέμπτη διαδοχική τους νίκη και πλέον φαντάζουν απειλητικοι, ακριβώς όπως η δυναμική τους θεωρητικά ορίζει. Κι ας παίζουν χωρίς τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης -με πρόβλημα στον αστραγαλο πλέον.

Το Μιλγουόκι πλέον έχει ρεκόρ 40-21 και σιγά σιγά πλησιάζει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Ανατολικής περιφέρειας (39-20), αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από τους πρωτοπόρους Μπόστον Σέλτικς (47-12). Φαντάζει αδύνατο οι Κέλτες να χάσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά η ζωή συνεχίζεται και χωρίς αυτό.

ΛεΜπρόν 39.991: Χρειάζεται άλλους εννέα πόντους για να σπάσει το φράγμα των 40 χιλιάδων!
NBA

10:42 - 01.03.2024

ΛεΜπρόν 39.991: Χρειάζεται άλλους εννέα πόντους για να σπάσει το φράγμα των 40 χιλιάδων!

Στην 20η του σεζόν στο ΝΒΑ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και στην 21η του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι έτοιμος να φθάσει και να ξεπεράσει τους 40.000 πόντους. Του απομένουν άλλοι εννέα και τα ξημερώματα της Κυριακής (3/3) κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς αναμένεται να γράψει... ιστορία!

Για τους Μπουλς η παρουσία τους στα Play In θεωρείται πολύ πιθανή, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν μεγάλη προοπτική. Με 28 νίκες σε 60 ματς βρίσκονται στην ένατη θέση της κατάταξης και προσπαθούν να... επιβιώσουν αγωνιζόμενοι χωρίς τον Ζακ ΛαΒίν, τον Τορεϊ Κρεγκ, τον Λόνζο Μπολ (εκτός σεζόν), αλλά και τον Πάτρικ Ουίλιαμς. Κόντρα στους Μπακς ο Κόμπι Ουάιτ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, είχε 22 πόντους και ο Νίκολα Βούτσεβιτς πρόσθεσε άλλους 17.