ΛεΜπρόν 39.991: Χρειάζεται άλλους εννέα πόντους για να σπάσει το φράγμα των 40 χιλιάδων!

ΛεΜπρόν 39.991: Χρειάζεται άλλους εννέα πόντους για να σπάσει το φράγμα των 40 χιλιάδων!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:42 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 01.03.2024

Στην 20η του σεζόν στο ΝΒΑ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και στην 21η του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι έτοιμος να φθάσει και να ξεπεράσει τους 40.000 πόντους. Του απομένουν άλλοι εννέα και τα ξημερώματα της Κυριακής (3/3) κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς αναμένεται να γράψει... ιστορία!

Την ώρα που στην Ευρώπη, ένας συμπατριώτης του, ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει καθίσει στον θρόνο του πρώτου σκόρερ στο ΝΒΑ, από τον Φλεβάρη του 2023.

Τότε που ξεπέρασε τους 38.387 πόντους του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και τώρα, ένα χρόνο αργότερα (και κάτι... μέρες) είναι απόλυτα έτοιμος να σπάσει το φράγμα των 40.000 πόντων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Μάλιστα, παραλίγο να το κάνει τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/1), αλλά οι 31 πόντοι που έβαλε στη νίκη των Λέικερς επί των Ουίζαρντς, δεν ήταν αρκετοί. Χρειάζεται άλλους εννέα (έχει 39.991) για να «σπάσει» ένα όριο και να πραγματοποιήσει ένα τρομερό επίτευγμα. Κάτι που πριν εμφανιστεί στον «μαγικό πλανήτη» ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φάνταζε εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Στα 39 του χρόνια όμως, ο King συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη δράση του στο ΝΒΑ και μάλιστα ήδη σκέφτεται το νέο συμβόλαιό του με τους Καλιφορνέζους. Το καλοκαίρι έχει option επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο, αλλά δεν αποκλείεται να ζητήσει (και να πάρει) πολυετή συνεργασία.

Στο μυαλό του όμως, αυτή τη στιγμή είναι το επόμενο παιχνίδι των Λιμνανθρώπων, που το πρόγραμμα τους στέλνει κατά πάνω τους τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς, τα ξημερώματα της Κυριακής (3/3, 03:30). Τότε που πιθανότατα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΛεΜπρόν θα συμπληρώσει 40.000 πόντους.

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Πάντως, υπάρχει ένας παίκτης που στην (εκτός ΝΒΑ) καριέρα του έχει βάλει περισσότερους από αυτόν. Ο θρυλικός βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιτ, ο οποίος στην επαγγελματική του καριέρα που διήρκησε μέχρι το 2003 έβαλε 49.737 πόντους. Λίγη υπομονή και ο ΛεΜπρόν θα φθάσει και τους 50.000 πόντους έτσι όπως το πάει...