Ισχυρή η πιθανότητα επιστροφής του Αντετοκούνμπο ή (και) του Λίλαρντ τα ξημερώματα για το Game 6 με τους Πέισερς
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

Ισχυρή η πιθανότητα επιστροφής του Αντετοκούνμπο ή (και) του Λίλαρντ τα ξημερώματα για το Game 6 με τους Πέισερς

Γιώργος Γαβριλάκης 19:13 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 17.05.2024

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (6/2, 01:30) οι Μπακς, που βρίσκονται πίσω με 3-2 στη σειρά με τους Πέισερς, παίζουν το έκτο παιχνίδι τους στα Playoffs και σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι ένας από τους δύο έχει ισχυρές πιθανότητες να επιστρέψει στη δράση. Μπορεί και οι δύο...

Στο πέμπτο ματς της σειράς οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν ένα μικρό... θαύμα. Έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Playoffs του ΝΒΑ, που παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι σκόρερ τους, δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ στην προκειμένη περίπτωση, δεν αγωνίζονταν, κατάφεραν να νικήσουν: 115-92! Και ο Πάτρικ Μπέβερλι με τον Κρις Μίντλετον και τον Μπόμπι Πόρτις φρόντισαν γι' αυτό.

Οι Ιντιάνα Πέισερς πάντως, έχουν ακόμα τον έλεγχο. Προηγούνται με 3-2 και τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (6/2, 01:30) φιλοξενούν στην έδρα τους τα Ελάφια.

Μόνο που ξάφνου τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν δραστικά και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κορυφαίο αμερικανό ρεπόρτερ, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι «ο Αντετοκούνμπο και ο Λίλαρντ προπονούνται εντατικά τις τελευταίες ώρες με σκοπό να επιστρέψουν στο αποψινό Game 6».

Βέβαια, προς το παρόν αναφέρει πως «δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το αν κάποιος εκ των δύο τελικά θα είναι διαθέσιμος για τους Μπακς».

O Greek Freak τραυματίστηκε στη γάμπα λίγες μέρες πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια της σεζόν και από τότε παραμένει εκτός δράσης. Δεν έχει παίξει σε κανένα ματς των Playoffs και αρχικά υπήρξε η εικόνα πως σε κάποιο σημείο της σειράς με τους Πέισερς θα είναι έτοιμος για την επιστροφή. Ίσως αυτή η στιγμή ήρθε, ενώ ο Λίλαρντ έπαιξε στα στα πρώτα τρία ματς, αλλά κατά τη διάρκεια του τρίτου προέκυψε ένας διπλό τραυματισμός στο γόνατο και στον αχίλλειο.

Το πρόβλημα ουσιαστικά αφορούσε τον δεύτερο (αχίλλειο) και μέχρι τώρα ο Dame περπατούσε με προστατευτική μπότα. Πλέον, όμως προπονείται, οπότε «γεννάται» το ενδεχόμενο επιστροφής και αυτού.