Ο Τζέιμς «γιόρτασε» την πρωτιά με νίκη... τετράδας για την Μονακό

Ο Τζέιμς «γιόρτασε» την πρωτιά με νίκη... τετράδας για την Μονακό

Χρήστος Τσάλτας 22:03 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 08.03.2024

Ο Μάικ Τζέιμς προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη, είναι μόνος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της Euroleague και το... γιόρτασε οδηγώντας την Μονακό σε σημαντική νίκη (98-80) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Μονακό έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν ανώτερη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της από νωρίς και χωρίς να απειληθεί κατάφερε να πάρει τη νίκη, εδραιώνοντας την παρουσία της στην τετράδα. Αυτό γιατί με τη νίκη αυτή οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο 18-10, με το πέρας 28 αγωνιστικών, την ώρα που ο Αστέρας υποχώρησε στο 10-18 και πλέον χάνει κάθε πιθανότητα για παρουσία στην δεκάδα.

Φυσικά το παιχνίδι είχε ιστορική σημασία, καθώς ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και πλέον είναι μόνος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε να φτάσει στο σπουδαίο επίτευγμα στα μέσα της δεύτερης περιόδου, καθώς ένα δικό του καλάθι έγραψε το 38-31, με τον 13ο πόντο του στο παιχνίδι.

Ο Τζέιμς τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 5/9 δίποντα και 3 ασίστ, έχοντας βοήθειες από τους Ντονάτας Μοτεγιούνας (14π, 6ρ), ενώ 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ πρόσθεσε ο Ελί Οκόμπο. Στην αντίπερα όχθη, ο Λούκα Μίτροβιτς μέτρησε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Γιάγκο Ντος Σάντος να προσθέτει 16 πόντους, ωστόσο οι δύο παίκτες δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μονακό μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με πολυφωνία στην επίθεση, αλλά και λύσεις από τον Οκόμπο και τον Μπλόσομγκεϊμ μπήκε σε θέση οδηγού με το καλημέρα, για το 25-17 της πρώτης περιόδου. Σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν ορεξάτοι από τα πρώτα λεπτά και με διάθεση να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ο Τζοέλ Μπολομπόι ανέλαβε δράση στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Χάνγκα ακοολούθησε και η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να μειώσει (36-31, 15'). Ο Τζέιμς με το ιστορικό καλάθι που έφερε τον 13ο πόντο του έγραψε το 38-31 και εν συνεχεία οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Μοτεγιούνας να σκοράρει για το 46-38 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τζέιμς ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και παρέσυρε τους συμπαίκτες του. Ο Χολ μπήκε στην εξίσωση και οι Μονεγάσκοι κράτησαν τη διαφορά για το 69-60 του τρίτου δεκαλέπτου. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στη συνέχεια, με την Μονακό να βλέπει τον Μοεταγιούνας να σκοράρει και τον Οκόμπο να μοιράζει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να εξασφαλίσουν άνετα τη νίκη για το 98-80 στο Gaston Medecin.

MVP

Η βραδιά ανήκει εξ ολοκλήρου στον Μάικ Τζέιμς, που αν και δεν έκανε την καλύτερη εμφάνιση της φετινής σεζόν, με τη φανέλα των Μονεγάσκων, ήταν η πιο ιστορική, καθώς προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ένταση που έβγαλε η Μονακό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Μονεγάσκοι έπαιξαν σε γρήγορο τέμπο, επιθετικά ήταν άκρως αποτελεσματικοί και με τους 98 πόντους που πέτυχαν έκαναν τη δουλειά και με το... παραπάνω απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 46-38, 69-60, 98-80.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μονακό ταξιδεύει στο Βερολίνο, για να αντιμετωπίσει την Άλμπα, για την 29η αγωνιστική, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχτεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Stark Arena.

Δείτε το play by play της αναμέτρησης μέσα από το Sportal.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Πέμπτης