Έπεσε στο Πριγκιπάτο η Παρτίζαν

Μονακό - Παρτίζαν

i

Photo by Alfonso Cannavacciuolo/Euroleague Basketball via Getty Images

Έπεσε στο Πριγκιπάτο η Παρτίζαν

Νίκος Καλαμπάκας 22:06 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 01.02.2024

Η Μονακό τα βρήκε... σκούρα κόντρα στην Παρτίζαν στις τρεις πρώτες περιόδους, όμως το τελευταίο δεκάλεπτο της ανήκε ολοκληρωτικά και έφτασε στη νίκη με σκορ 85-70. Ο Τζέιμς σημείωσε 19 πόντους και πλέον είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, αφού ξεπέρασε τον Ντε Κολό και πλέον κυνηγάει τον Σπανούλη για την πρωτιά.

Μονακό και Παρτίζαν έδωσαν σκληρή μάχη επί τρεις περιόδους, όμως η πρώτη κατάφερε να κάνει καλύτερο... τερματισμό και να πάρει τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Euroleague με σκορ 85-70.

Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς μπορεί να τα βρήκαν... σκούρα κόντρα στους Σέρβους, όμως έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και τελικά πήραν μια νίκη που στην πορεία ίσως αποδειχθεί... χρυσή!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η Μονακό έκανε δυναμική εκκίνηση και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Γάλλοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και κατάφερεαν να προηγηθούν με 8-0, όμως οι Καμίνσκι και Πάντερ μπήκαν στο... κλίμα και έδωσαν ανάσα στην Παρτίζαν η οποία όχι μόνο μείωσε το σκορ, αλλά προηγήθηκε και με 16-14 στο τέλος της 1η2 περιόδου.

Οι παίκτες της Μονακό ωστόσο έβγαλαν αμέσως αντίδραση και με μπροστάρη για μια ακόμα φορά τον Μάικ Τζέιμς πήραν ξανά τα ηνία και έδειξαν στους Σέρβους ότι ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 28-26 και έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που τη βρήκε με διαφορά 6 πόντων (44-38).

Tο σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να δίνουν ομηρικές μάχες. Η Παρτίζαν έβλεπε συνεχώς τη Μονακό να έχει τον ρόλο του οδηγού και δεν έβρισκε τον τρόπο να σταματήσει τους Γάλλους, όμως κατάφερνε να απαντάει στα καλάθια και να μην αφήνει τους γηπεδούχους να πάρουν μεγάλο προβάδισμα. Στο 30' το σκορ ήταν 65-61 και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα ήταν δραματικός και θα παιζόταν μέχρι τέλους.

Ένα σερί 7-0 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου έδωσε διψήφιο προβάδισμα στη Μονακό, η οποία παράλληλα έβαζε «υποθήκη» για τη νίκη. Η Παρτίζαν έδειχνε μπλοκαρισμένη στην τελευταία περίοδο και αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων που πλέον είχαν πάρει τον αέρα των Σέρβων και έδειχναν απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Tελικά οι Σέρβοι δεν έβγαλαν αντίδραση ποτέ και έτσι το τελικό 85-70 διαμορφώθηκε εύκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο, δίνοντας στην ομάδα του πριγκιπάτου την 14η νίκη της στη διοργάνωση. 

00:13 - 01.02.2024

Τα highlights του Μονακό - Παρτίζαν

Η Μονακό επιβλήθηκε 85-70 της Παρτίζαν για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.

MVP:

Δεν είναι και καμία είδηση ότι ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος της Μονακό και ο παίκτης που έδινε σιγουριά στην ομάδα του. Ο Τζέιμς αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι ο στυλοβάτης της ομάδας και ότι από την απόδοσή του εξαρτάται όλη η λειτουργία της. Μάλιστα, ο Αμερικάνος σημείωσε 19 πόντους και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, ξεπερνώντας τον Ντε Κολό. Πλέον απομένει να περάσει και τον Σπανούλη, προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της λίστας. 

Το κλειδί του αγώνα

Το μπλακ άουτ της Παρτίζαν στην 4η περίοδο αποδείχθηκε κομβικό. Οι Σέρβοι δεν άφηναν τους γηπεδούχους επί τρία δεκάλεπτα να... αναπνεύσουν, όμως στο τελευταίο τα έκαναν μαντάρα...

Η επόμενη αγωνιστική:

Η Μονακό φιλοξενεί τη Φενέρ, ενώ η Παρτίζαν ταξιδεύει στη Μπολόνια ώστε να αντιμετωπίσει τη Βίρτους.

Δεκάλεπτα:14-16, 44- 38, 65-61, 85-70

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης