Έγινε free agent ο Μίντλετον, ορατό να επιστρέψει στους Μπακς

Κρις Μίντλετον

i

photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Έγινε free agent ο Μίντλετον, ορατό να επιστρέψει στους Μπακς

Χρήστος Τσάλτας 08:41 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 22.06.2023

Ο Κρις Μίντλετον έκανε opt out και βγήκε από την επιλογή που είχε για την επόμενη σεζόν και έγινε και τυπικά free agent, με το ενδεχόμενο υπογραφής νέου πολυετούς συμβολαίου με τους Μιλγουόκι Μπακς να παραμένει στο τραπέζι.

Ενόψει της ερχόμενης σεζόν ο Κρις Μίντλετον είχε option στο συμβόλαιό του option που έφτανε στα 40 εκατ. δολάρια, ώστε να παραμείνει κανονικά στους Μιλγουόκι Μπακς για μία ακόμα σεζόν και στη συνέχεια να βγει στην αγορά για να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Παρά την επιλογή που είχε στα χέρια του, ο Μίντλετον πήρε την απόφαση να μην την ενεργοποιήσει, αφήνοντας στην άκρη τα χρήματα αυτά, προκειμένου να βγει από τώρα στην αγορά. Διότι με την εξέλιξη αυτή ο έμπειρος σουτέρ γίνεται free agent, ψάχνοντας ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο.

Αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να βρεθεί στο μέρος στο οποίο αγωνίζεται από το 2013 έως και σήμερα. Οι Μιλγουόκι Μπακς επιθυμούν την παραμονή του και είναι έτοιμοι να ανοίξουν κύκλο επαφών μαζί του, προκειμένου να τον κρατήσουν στο Ουισκόνσιν για πολλά χρόνια ακόμα, διατηρώντας αναλλοίωτο τον κορμό της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Μίντλετον άλλωστε αποτελεί βασικό κομμάτι του ρόστερ, αν και την σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε μόλις σε 33 παιχνίδια, λόγω τραυματισμών, μετρώντας 15,1 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 43,5% στα σουτ εντός πεδιάς. Συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν αυτή ήταν από τις χειρότερές του, σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η εμπιστοσύνη του front office προς το πρόσωπό του δεν έχει κλονιστεί σε καμία περίπτωση.

Οι Ντάλας Μάβερικς σημαδεύουν τον Κρις Μίντλετον και τον ΝτιΑντρέ Έιτον
NBA

11:39 - 02.05.2023

Οι Ντάλας Μάβερικς σημαδεύουν τον Κρις Μίντλετον και τον ΝτιΑντρέ Έιτον

Η αναβάθμιση του ρόστερ των Μάβερικς είναι δεδομένο και οι Τεξανοί ελπίζουν πως θα κρατήσουν τον Κάιρι Ίρβινγκ και αμέσως μετά θα δελεάσουν και τον Κρις Μίντλετον των Μπακς, αλλά και τους Φοίνιξ Σανς για να τους δώσουν τον ΝτιΑντρέ Έιτον.

Για τον Μίντλετον υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ομάδες της Δύσης, όπως οι Ντάλας Μάβερικς, κάτι που σημαίνει πως οι Μπακς δεν θα... παίξουν μόνοι για την απόκτησή του.