Ο Γιαν Βέσελι προπονήθηκε με τη Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος για το Final Four (vid)

Γιαν Βέσελι

i

© euroleague

Ο Γιαν Βέσελι προπονήθηκε με τη Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος για το Final Four (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:36 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 16.05.2023

Ο τραυματισμός του Γιαν Βέσελι έθεσε σε αμφιβολία τη συμμετοχή του στο Final Four του Κάουνας, αλλά ο 33χρονος Τσέχος σέντερ προπονήθηκε κανονικά και τίθεται στη διάθεση του κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον ημιτελικό (19/5) με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

H Μπαρτσελόνα είχε την αγωνία της. Το πρόβλημα του Γιαν Βέσελι στη μέση, είχε δημιουργήσει την αμφιβολία για τη συμμετοχή του στο Final Four, αλλά πλέον ο Τσέχος σέντερ δείχνει δυνατός και έτοιμος για δράση. 

Προπονήθηκε κανονικά στη Βαρκελώνη, λίγες ώρες πριν η αποστολή της ομάδας αναχωρήσει για το Κάουνας, οπότε υπολογίζεται κανονικά από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον ημιτελικό (19/5) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»
EUROLEAGUE

08:39 - 16.05.2023

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ευρώπης είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος για το Final Four του Κάουνας και μίλησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εμπειρίες του. Έκανε σύγκριση της Euroleague με το ΝΒΑ και σημείωσε τα καλά και τα... στραβά!

Ο Βέσελι δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παχνίδι των Καταλανών για το Ισπανικό πρωτάθλημα (κόντρα στη Μπασκόνια) γεγονός που είχε αυξήσει την ανησυχία, αλλά τελικά φαίνεται πως απλώς προφυλάχθηκε, πήρε τον... χρόνο του και τώρα είναι διαθέσιμος. Ο πρώην παίκτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και των Ντένβερ Νάγκετς, MVP της Euroleague το 2017 και πρωταθλητής δύο χρόνια αργότερα (2019) με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φέτος -στα 33 του χρόνια- έχει 9,6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα. 

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση της φετινής Euroleague για τη Μπαρτσελόνα καλείται να γίνει στην ισπανική μονομαχία του ημιτελικού, χωρίς προβλήματα τραυματισμών για τους Καταλανούς, αλλά με τους Μαδριλένους να μην υπολογίζουν τον τιμωρημένο Γκερσόν Γιαμπουσελέ, τον τραυματία Γκαμπριέλ Ντεκ, αλλά εσχάτως να ενημερώνονται και για τη μη διαθεσιμότητα του Γάλλου σέντερ, Βενσάν Πουαριέ