Η Μονακό έκλεισε τον Μαμ Ζαϊτέ για τη νέα σεζόν

Η Μονακό έκλεισε τον Μαμ Ζαϊτέ για τη νέα σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 12:14 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 16.05.2023

Ο 28χρονος Γάλλος σέντερ, Μαμ Ζαϊτέ μένει ελεύθερος από τη Βίρτους Μπολόνια και η Μονακό, που παράλληλα με το Final Four σκέφτεται και το μέλλον, φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του.

Αν μη τι άλλο η Μονακό έχει μοιρασμένους και ξεκάθαρους ρόλους. Και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο. Την ώρα λοιπόν, που ο Σάσα Ομπράντοβιτς ετοιμάζει τους παίκτες του για το Final Four της Euroleague και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (19/5), η διοίκηση του συλλόγου από το Πριγκιπάτο ετοιμάζει το Watch Party για να διασκεδάσουν οι φίλαθλοι και ο general manager σκέφτεται το αγωνιστικό μέλλον. 

Ένα μέλλον, στο οποίο φαίνεται πως θα ανήκει ο Μαμ Ζαϊτέ. Πρόκειται για τον 28χρονος σέντερ της Βίρτους Μπολόνια με τον οποίο η Μονακό ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία. Δεν ανακοίνωσε την απόκτησή του, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα. Πιθανότατα μετά το ταξίδι στο Κάουνας και με την επιστροφή της ομάδας πίσω στο Μονακό. Είτε ως νικητές, είτε ως ηττημένοι. 

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»
EUROLEAGUE

08:39 - 16.05.2023

Νίκολα Μίροτιτς: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές στο ΝΒΑ»

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ευρώπης είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος για το Final Four του Κάουνας και μίλησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εμπειρίες του. Έκανε σύγκριση της Euroleague με το ΝΒΑ και σημείωσε τα καλά και τα... στραβά!

O Γάλλος με καταγωγή από τη Σενεγάλη και από τη Γκάμπια, τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στη Μπολόνια και με τη Βίρτους κατέκτησε το Eurocup (2022) ως ο πρωταγωνιστής της στα κρίσιμα ματς και MVP του τελικού και φέτος στην Euroleague προσέφερε 8,4 πόντους με 59,1% στα σουτ του, ενώ είχε και 4,7 ριμπάουντ αγωνιζόμενος 19 λεπτά ανά αγώνα. 

Μάλιστα, το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό έχοντας 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε επίσης πολύ καλή παρουσία με 8,5 πόντους και 6,7 ριμπάουντ.