H Μπαρτσελόνα πάτησε... γκάζι στην τελευταία περίοδο και διέλυσε την Παρτίζαν
i

© EuroLeague Basketball

H Μπαρτσελόνα πάτησε... γκάζι στην τελευταία περίοδο και διέλυσε την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 23:29 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 15.03.2024

Με πρωταγωνιστές τους Νίκο Λαπροβίτολα και Ουίλι Ερνανγκόμεθ, η Μπαρτσελόνα νίκησε με 94-76 την Παρτίζαν και με ρεκόρ 20-9 συνεχίζει να ακολουθεί την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης - Κινδυνεύουν να μείνουν εκτος δεκάδας οι Σέρβοι.

Η Μπαρτσελόνα προστάτευσε την έδρα της και στην 29η αγωνιστική της EuroLeague πήρε την εικοστή της νίκη στη διοργάνωση. Συνάντησε την Παρτίζαν στη Βαρκελώνη και χωρίς να αντιμετωπίσει (στο τέλος) δυσκολίες τη νίκησε με 94-76

Ο Νίκο Λαπροβίτολα ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ ο Ουίλι Ερναντόμεθ τον ακολούθησε με 15 πόντους και κανένα άστοχο δίποντο (6/6). Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις έκανε τη διαφορά με 13 πόντους σε 19 λεπτά, ενώ ποιότητα έχει προσθέσει στο παιχνίδι των Καταλανών και η επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο: 7 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 16’42’’

Για την Παρτίζαν, που πλέον έχει 13-16, ο Αλέκσα Αβράμοβιτς έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς, είχε 27 πόντους, αλλά οι επιδόσεις του… χάθηκαν μέσα στην μετριότητα της ομάδας του. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να πιεστεί, ακόμα και να προβληματιστεί. Η Παρτίζαν ξεκίνησε δυναμικά και ακόμα κι όταν έχασε κάπως την επαφή της στο σκορ (29-24 πρώτη περίοδο) επέστρεψε δυναμικά.

Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς ήταν καταπληκτικός, αλλά στην πραγματικότητα -όπως φάνηκε στη συνέχεια- απλώς συντηρούσε τους φιλοξενούμενους. Περίμενε κάποιος να τον βοηθήσει και όσο το έκανε ο Ζακ Λεντέι οι Σέρβοι είχαν επαφή.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Αβράμοβιτς έμεινε μόνος του και η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να τον περιορίσει, ούτε καν να τον... διαχειριστεί, αλλά επένδυσε στον πλουραλισμό της και στις έξτρα επιλογές.

Ο Νίκο Λαπροβίτολα έδειξε τον τρόπο που έπρεπε να επιτεθούν, ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ τον αντιλήφθηκε γρήγορα, ενώ όταν εμφανιζόταν ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις έδινε λύσεις που κανείς από την Παρτίζαν δεν μπορούσε να προβλέψει. Επίσης ο Ρίκι Ρούμπιο ανέλαβε αποστολές και ήταν απολαυστικός.

Παρόλα αυτά η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ να είναι «εύθραυστο», αλλά υπέρ της «Μπάρτσα»: 74-68. Και τότε ήταν που το γήπεδο... κατηφόρισε και οι γηπεδούχοι αποφάσισαν και να επιτεθούν και να αμυνθούν με αποτελεσματικότητα. Κατ' αρχάς μπήκαν μπροστά με διψήφια διαφορά και έφθασαν να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους, που ήταν και η τελική διαφορά των δύο ομάδων στο 94-76.

MVP

Ο Νίκο Λαπροβίτολα έκανε λάθη (4 στον αριθμό), δεν πήρε κανένα ριμπάουντ, αλλά εστίασε το νου του και το παιχνίδι του σε πιο... επιθετικά δεδομένα. Και τελικά ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους, ενώ συμμετείχε ενεργά και στην δημιουργία. Κατέγραψε στην στατιστική του 5 τελικές πάσες, έκανε ένα τρίποντο και ευστόχησε στα 5 από τα 8 τρίποντα που δημιούργησε.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι πολλές επιλογές στην επίθεση για τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου, ήταν αυτό που καθόρισε την τελευταία περίοδο, στην οποία η Μπαρτσελόνα επικράτησε με το εντυπωσιακό 20-8 και «κλείδωσε» την 20η της νίκη στην 29η αγωνιστική της Euroleague. Πέραν από τον Λαπροβίτολα, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ (17 πόντοι) και τον Ερναντγκόμεθ, που ήταν δεύτερος (15 πόντοι), διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις (13 πόντοι) και ο Τζαμπάρι Πάρκερ (12).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Για την 30η αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε στις 20 του Μαρτίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα (19/3), η Παρτίζαν θα συναντήσει στο Βελιγράδι την Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 51-48, 74-68, 94-76

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ!

Δείτε το play by play της αναμέτρησης

🔴 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-65: Ασύλληπτος Ράιτ στη ντερμπάρα του ΣΕΦ & «πόλεμος» για την 4άδα!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!