Η Μπαρτσελόνα «πάτησε« τη Ρεάλ στο classico και της έδωσε συγκάτοικο στην κορυφή

Η Μπαρτσελόνα «πάτησε« τη Ρεάλ στο classico και της έδωσε συγκάτοικο στην κορυφή

Νίκος Καλαμπάκας 21:36 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 07.04.2024

Με τη Μάλαγα μοιράζεται πλέον την κορυφή της ACB η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από την Μπάρτσα με σκορ 79-85. Η ομάδα του Γκριμάου έφτασε στο 19-9 της κατάταξης, ενώ η Ρεάλ έπεσε στο 23-5.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της ACB, αφού επικράτησε εντός έδρας της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 89-75. Ο Λαπροβίτολα με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Για τους ηττημένους από 14 έβαλαν οι Ντεκ και Μούσα.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη και δεν αποκλείεται και η τελευταία φορά αν οι δύο αντίπαλοι δεν συναντηθούν στους τελικούς της ACB ή σε αγώνα Euroleague, που οι Ρίκι Ρούμπιο και Ρούντι Φερνάντεθ αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι σε παρκέ. Οι δύο παίκτες ήταν μαζί στην ομάδα της Μπανταλόνα μέχρι το 2011, ενώ έχουν συνυπάρξει και στην εθνική Ισπανίας, ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν τεθεί αντιμέτωποι σε επίσημο παιχνίδι!

Η «εκτόξευση» της Μπαρτσελόνα μετά την απόκτηση του Ρούμπιο
EUROLEAGUE

20:37 - 07.04.2024

Η «εκτόξευση» της Μπαρτσελόνα μετά την απόκτηση του Ρούμπιο

Η επίδραση του Ρίκι Ρούμπιο στην Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από το αγωνιστικό κομμάτι. Το εμπορικό τμήμα και αυτό των social media «τρίβουν τα χέρια τους» τους τελευταίους μήνες, αφού η άφιξη του Ισπανού γκαρντ τους έχει... εκτινάξει!

Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγώνα. Οι Καταλανοί ορμώμενοι από τους Ρούμπιο και Λαπροβίτολα που ήταν ορεξάτοι από το ξεκίνημα είχαν την κυριαρχία στο πρώτο δεκάλεπτο και στο τέλος του είχαν καταφέρει να πάρουν προβάδισμα 16 πόντων επί της Ρεάλ (27-11).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ενέργεια στο 2ο δεκάλεπτο και παίζοντας πιο σκληρά στην άμυνα, κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά μέσα στο σπίτι του αντιπάλου τους η οποία είχε φτάσει μέχρι και τους 20 πόντους (42-22). Ντεκ και Μούα ανέλαβαν δράση και με δικούς τους πόντους το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους στο - 12 (45-33).

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να πιέζει και στην 3η περίοδο του Καταλανούς προκειμένου να μειώσει τη διαφορά κι άλλο. Και τα κατάφερε! Οι παίκτες του Ματέο είχαν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και από εκεί έπαιρναν δύναμη για την επίθεση. Στο 30' το σκορ ήταν 64-58 και το παιχνίδι άφηνε υποσχέσεις ότι δεν θα είναι για... καρδιακούς, αφού οι δύο αντίπαλοι μάχονταν με λύσσα για τη νίκη.

Η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά στο 4ο δεκάλεπτο, μείωσε σε 64-63, όμως η Μπαρτσελόνα έβγαλε γρήγορα αντίδραση και επανάφερε την... τάξη, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στους πέντε (69-64). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν παράτησαν την προσπάθεια και βρίσκονταν κοντά στο σκορ, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν.

Η ομάδα του Γκριμάου ωστόσο ήταν διαβασμένη και βλέποντας τους Ουίλι Ερνάνγκομεθ και Βέσελι να σκοράρουν κρίσιμα καλάθια πήγαν στο +7 δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη και φαίνονταν να ελέγχουν τον αγώνα.

Ντεκ και Γιουλ μείωσαν σε 80-75 όμως ο Λαπροβίτολα είχε την τελευταία λέξη και με δικά του καλάθια η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 85-77 50'' πριν τη λήξη, σκορ που δύσκολα ανατρεπόταν. Τελικά ο πίνακας έγραψε 85-79 και έδωσε στους Καταλανούς τη 19η νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ έπεσε στο 23-5 και πλέον συγκατοικεί στην κορυφή με τη Μάλαγα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-11, 45-33, 64-58, 85-79