Μπαρτζώκας: «Να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια»

Χρήστος Τσάλτας 20:53 - 28.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη σεζόν που έρχεται, τόνισε πως θέλει να βλειτώσει την ομα΄δα σε όλους τους τομείς και επεσήμανε ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τους τίτλους.

Αποστολή στη Ρόδο: Ηλίας Λαλιώτης, Χρήστος Τσάλτας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν στην Basket League και κατά τη διάρκεια της βράβευσής του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν πέρυσι στη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Το πρώτο βραβείο είναι ομαδικό. Όλοι όσοι βοήθησαν την ομάδα, αλλά και οι φίλαθλοι, καθώς και οι ιδιοκτήτες της ομάδας έχουν συμμετοχή σε αυτό, οπότε τους το αφιερώνω».

Λίγο αργότερα είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Έχουμε ένα πολύ καλο ρόστερ. Ελπίζω να έχουμε την ίδια δίψα και το ίδιο κίνητρο να παίξουμε για τη φανέλα του Ολυμπιακού και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες τη νέα σεζόν».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστούν ένα αρνητικό αποτέλεσμα από νωρίς: «Πορφανώς΄ολοι θέλουμε να κερδίζουμε από νωρίς. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε όλοι και να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε. Ξέρουμε την πίεση της επιτυχίας και του πρωταθλητισμού. Ελπίζω να μείνουμε φίλοι έξω από το γήπεδο».

Για το αν τα παιχνίδια του Σούπερ Κάπ είναι αγωνες προετοιμασάις για την Ευρωλίγκα: «Ο ένας ξέρει πώς παίζει ο άλλος. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας έχει μεγαλύτερη σημαντιότητα. Για να παίξουμε μεταξύ μας να κερδίσουμε τον ημιτελικό. Εστιάζουμε στο παιχνίδι με το Περιστέρι που είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν νομίζω ότι καμία ομάδα θα κρύψει κάτι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε κάθε παιχνίδι που μπορούμε».

Για το τι θέλει να βελτιώσει η ομάδα του: «Θέλουμε να βελτιώσουμε όλους τους τομείς. Κάθε ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αλλιώς θα κέρδιζε η ομάδα που θα έβαζε τα περισσότερα χρήματα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με την ίδια ομαδικότητα και το ίδιο κίνητρο σε σχέση με πέρυσι».

Για τη σύνθεση που έχουν καταλήξει για τα παιχνίδια: «Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 10 το πρωί. Έχουμε παίκτες που έχουν μείνει πίσω. Θέλουμε νακ άνουμε ένα παζλ για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για το αν η επιτυχία φέρνει μεγαλύτερο φορτίο: «Με τις επιτυχίες που είχαμε παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο, ο σύλλογος, να υπάρξει ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός επένδυσε πολλά χρήματα, έφερε αξιόλογο προπονητή και καταπληκτικούς παίκτες για να ανταγωνιστεί εμάς και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό θα τραβήξει και άλλες ομάδες. Βλέπω και άλλους καλούς προπονητές, βλέπω νέες φιλοσοφίες, ταλαντούχους παίκτες. Βοηθήσαμε σε αυτό πολύ. Αν χάσουμε έναν τίτλο, εγώ προσωπικά επειδή είχα μεγάλες αποτυχίες και επιτυχίες, επιβίωσα. Θα κάνουμε όλοι την προσπάθειά μας».