Συμπαίκτης του Ρογκαβόπουλου στην Μπασκόνια ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε στην Μπασκόνια

Συμπαίκτης του Ρογκαβόπουλου στην Μπασκόνια ο Μονέκε

Χρήστος Τσάλτας 18:32 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 19.07.2023

Ο Τσίμα Μονέκε άφησε την Μονακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπασκόνια, όπου και θα «ανταμώσει» με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο την ερχόμενη σεζόν.

Ένας πρωταθλητής στην Μπασκόνια. Οι Βάσκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τσίμα Μονέκε, που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Μονακό, έχοντας σημαντικό ρόλο στο ροτέισιον της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Ο Μονέκε, που διέπρεψε στην Ισπανία με τη φανέλα της Μανρέσα, επιστρέφει στην ACB, αυτή τη φορά για μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, η οποία θα αγωνίζεται στη Euroleague την ερχόμενη σεζόν. Η ομάδα της Βιτόρια άλλωστε αρέσκεται στις κινήσεις under the radar και μία τέτοια ήταν και η απόκτηση του Νιγηριανού φόργουορντ.

Τσίμα Μονέκε © photo by Alfonso Cannavacciuolo / Getty Images / Ideal Images

Οι Βάσκοι με την απόκτηση του άλλοτε παίκτη των Σακραμέντο Κινγκς προσέθεσαν εμπειρία και λύσεις από το υψηλότερο επίπεδο στο ρόστερ τους, με τον Μονέκε να ετοιμάζεται να γίνει συμπαίκτης του Νίκου Ρογκαβόπουλου στη Βιτόρια την ερχόμενη σεζόν, βοηθώντας τον Έλληνα φόργουορντ στον τομέα της άμυνας.

Το συμβόλαιο του 28χρονου άσου με την Μπασκόνια θα είναι διάρκειας 2 ετών, ενώ την πςερασμένη σεζόν συνέβαλε στην πορεία της Μονακό ως το Final 4 της Euroleague στο Κάουνας και την κατάκτηση της τρίτης θέσης, νικώνγας στον μικρό τελικό την Μπαρτσελόνα.

Ο έμπειρος άσος έκανε break out σεζόν πριν από 2 χρόνια, ως παίκτης της Μανρέσα, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του BCL, ενώ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. Με την ομάδα της Βαρκελώνης κατέγραψε στην ACB 14,8 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 19,2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ήταν ένας εκ των βασικών υποψηφίων για το βραβείο του αμυντικού της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Με την απόκτηση του Μονέκε η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια «θωρακίζει» ακόμα περισσότερο την άμυνά της, με έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του ανά πάσα στιγμή, αποτελώντας σημείο αναφοράς, χάρη στην ενέργειά του.

Αυτή ήταν η πέμπτη μεταγραφή για την ομάδα της Βιτόρια το φετινό καλοκαίρι, καθώς πέραν του Νίκου Ρογκαβόπουλου, στην Fernando Buesa Arena θα μετακομίσουν οι Νίκο Μανιόν, Καλιφά Ντιόπ και Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ.