Δύσκολη νίκη διά χειρός Χάουαρντ για την Μπασκόνια και τώρα... Μακάμπι!

Δύσκολη νίκη διά χειρός Χάουαρντ για την Μπασκόνια και τώρα... Μακάμπι!

Χρήστος Τσάλτας 15:58 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.04.2024

Η Μπρέογκαν δυσκόλεψε την Μπασκόνια σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου, όμως ο Μάρκους Χάουαρντ είπε την... τελευταία λέξη και με τρίποντο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με τρίποντο λίγο πριν από το τέλος (76-74).

Η αναμέτρηση στην Fernando Buesa Arena έκρυβε παγίδες για την Μπασκόνια και ήταν η τελευταία λίγο πριν από την «μάχη» του Playin της Euroleague κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δυσκολεύτηκε, όμως στο τέλος χαμογέλασε.

Αιτία για την επικράτηση των Βάσκων ήταν -ποιος άλλος;- ο Μάρκους Χάουαρντ. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης της ομάδας του, με το σκορ στο 73-74 και με ένα μεγάλο σουτ χάρισε τη νίκη στην Μπασκόνια, που την διατηρεί ψηλά στην κατάταξη της Euroleague.

Με την κίνηση αυτή ο Αμερικανός γκαρντ επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δείχνοντας πανέτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Όντεντ Κάτας.

Το κοντέρ για τον Χάουαρντ έγραψε 28 πόντους, με 5/16(!) τρίποντα στην αναμέτρηση με την Μπρέογκαν. Ο Ματ Κοστέλο με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ακολούθησε, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Τσίμα Μονέκε με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έμεινε στο παρκέ για 17:55 και το κοντέρ έγραψε 3 πόντους με 1/2 τρίποντα, αλλά και 3 ριμπάουντ.