Ο Μπεν Σίμονς ετοιμάζεται για... σεζόν απαντήσεων προς πάσα κατεύθυνση

Μπεν Σίμονς

Ο Μπεν Σίμονς ετοιμάζεται για... σεζόν απαντήσεων προς πάσα κατεύθυνση

Χρήστος Τσάλτας 09:36 - 27.07.2023

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ παραγωγικό για τον Μπεν Σίμονς, ο οποίος προσπαθεί να βρει ξανά τον εαυτό του, ώστε να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που βρίσκεται σταθερά στο... σημάδι από τους κάθε λογής σχολιαστές του ΝΒΑ, αυτός χωρίς αμφιβολία είναι ο Μπεν Σίμονς. Ο Αυστραλός γκαρντ τα τελευταία χρόνια έχει μείνει μακριά από τον καλό εαυτό του. Κάτι οι τραυματισμοί, κάτι η έλλειψη αυτοπεποίθησης που ήταν εμφανής στις κινήσεις του, τον έριξαν σε μπασκετικό ναδίρ.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε 42 παιχνίδια με τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς, δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο φινάλε άλλωστε έμεινε εκτός, λόγω του τραυματισμού του στη μέση, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί, άλλωστε, που θεωρούν τον Αυστραλό «καμένο χαρτί», ενώ συχνά πυκνά το όνομά του αναφέρεται σε πιθανά trades των Μπρούκλιν Νετς στη λίγκα.

Παρ' όλα αυτά, ο 27χρονος άσος από την Μελβούρνη την σεζόν που έρχεται είναι αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις. Κάτι που φαίνεται από την δουλειά που ρίχνει στο γυμναστήριο, προετοιμάζοντας τον εαυτό του αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά για μια σεζόν επιστροφής. Επιστροφής σε όλα τα επίπεδα.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ στα θέματα του ΝΒΑ, Μαρκ Σπίαρς, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, δείχνοντας το πόσο αποφασισμένος είναι για επιστροφή ο Αυστραλός, που για ακόμα ένα καλοκαίρι άφησε στην άκρη την εθνική ομάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ομαλή επιστροφή του στη δράση τη νέα σεζόν.

«Μίλησα με κάποιον κοντά στο περιβάλλον του Μπεν Σίμονς. Μου είπε "θα έλεγα ότι είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν και έχει περάσει κάθε στάδιο και είναι τόσο υγιής όσο ήταν στην τελευταία του σεζόν στην Φιλαδέλφεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε εκείνη τη σεζόν (2020-21) ο Σίμονς είχε διαπρέψει, παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου. μετρώντας 14,3 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 6,9 ασίστ κατά μέσο όρο, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και τη σεζόν 2023-24, αυτή τη φορά για λογαριασμό των Μπρούκλιν Νετς. Τα κίνητρα για να πετύχει κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι πάρα πολλά!