Ο Μπόρισα Σίμανιτς παραλίγο να πεθάνει στη Μανίλα και τώρα ετοιμάζεται για επιστροφή στη δράση

Μπόρισα Σίμανιτς

i

© Fiba

Ο Μπόρισα Σίμανιτς παραλίγο να πεθάνει στη Μανίλα και τώρα ετοιμάζεται για επιστροφή στη δράση

Γιώργος Γαβριλάκης 14:18 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 03.02.2024

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως μέλος της Εθνικής Σερβίας τραυματίστηκε σε βαθμό που για να μείνει στη ζωή, έπρεπε να του αφαιρεθεί ο ένας νεφρός. Πέντε μήνες μετά ενημέρωσε πως η αποθεραπεία του βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ετοιμάζεται να αγωνιστεί με την Σαραγόσα πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Λίγες μέρες πριν η Σερβία τοποθετηθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο (που κατακτήθηκε από τους Γερμανούς) ο Μπόρισα Σίμανιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει μέχρι το τέλος την εθνική ομάδα. Μάλιστα, το ότι είναι ζωντανός, έχει να κάνει με την τύχη και κυρίως με την απόφαση των ιατρών στο νοσοκομείο της Μανίλας να του αφαιρέσουν τον έναν νεφρό. 

Η ανάγκη αυτή προέκυψε έπειτα από έναν τραυματισμό που με μια γρήγορη ματιά δεν φάνηκε να είναι σοβαρός, αλλά παραλίγο να του στοιχήσει την ζωή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στο Νότιο Σουδάν, ο 25χρονος φόργουορντ της Σαραγόσα δέχθηκε μία αγκωνιά. 

Ο πόνος που του δημιούργησε, ολοένα και αυξανόταν και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα. Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί ρήξη νεφρού και επειδή η αιμορραγία ήταν ασταμάτητη μπήκε μονομιάς στο χειρουργείο. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο δέχθηκε την στήριξη απ' όλους. Από αντιπάλους, από φιλάθλους και φυσικά από τους συμπαίκτες του. Όλοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και -χωρίς να έχουν την απαραίτητη γνώση επί του ιατρικού του θέματος- δήλωναν σίγουροι πως θα επιστρέψει στη δράση. 

Αυτή τους η πεποίθηση παίρνει σιγά σιγά... σάρκα και οστά. Διότι, πέντε μήνες μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο ίδιος ο Σίμανιτς έδωσε την πρώτη αισιόδοξη εικόνα της κατάστασής του. 

«Όλους αυτούς τους μήνες δεν προπονήθηκα. Οι γιατροί μου το είχαν απαγορεύσει», είπε για αρχή σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Telegraf και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «οι εξετάσεις μου πλέον, είναι εξαιρετικές. Όλοι οι δείκτες είναι εντός των ορίων και αρχίζω τη... δουλειά». Ο διεθνής φόργουορντ, πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα (2015-2021) πρόσθεσε πως «μου έδωσαν το... ok να ξεκινήσω σωματική άσκηση. Σύντομα θα ξεκινήσω και εντατικές προπονήσεις» και ελπίζει πως «σε τρεις μήνες, το πολύ τέσσερις θα είμαι σε αγωνιστική φόρμα». 

Σοκάρει ο γιατρός του Σίμανιτς: «Έχασε 2,5 λίτρα αίμα! Αν είχε χειρουργηθεί την επόμενη μέρα...»
FIBA WORLD CUP

18:26 - 02.11.2023

Σοκάρει ο γιατρός του Σίμανιτς: «Έχασε 2,5 λίτρα αίμα! Αν είχε χειρουργηθεί την επόμενη μέρα...»

Ο Μπόρισα Σίμανιτς στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του όπως εξήγησε ο γιατρός της εθνικής Σερβίας, αφού ο τραυματισμός του στο νεφρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Ο Σίμανιτς ανήκει στην Σαραγόρα, που βέβαια ξεκίνησε τη σεζόν της χωρίς να τον υπολογίζει, αλλά ενημερώθηκε και αυτή για τις θετικές εξελίξεις. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο» με την ισπανική ομάδα και κατέληξε πως «δεν είμαι σίγουρος ότι θα μείνω στην ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στην αποθεραπεία μου και όχι στα συμβόλαια».