Σοκάρει ο γιατρός του Σίμανιτς: «Έχασε 2,5 λίτρα αίμα! Αν είχε χειρουργηθεί την επόμενη μέρα...»

Μπόρισα Σίμανιτς

i

Μπόρισα Σίμανιτς

Σοκάρει ο γιατρός του Σίμανιτς: «Έχασε 2,5 λίτρα αίμα! Αν είχε χειρουργηθεί την επόμενη μέρα...»

Νίκος Καλαμπάκας 18:26 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 02.11.2023

Ο Μπόρισα Σίμανιτς στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του όπως εξήγησε ο γιατρός της εθνικής Σερβίας, αφού ο τραυματισμός του στο νεφρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή.

Σοκαριστικά στοιχεία για τον τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 βγαίνουν στο «φως». Ο Σέρβος είχε δεχθεί αγκωνιά στο νεφρό με αποτέλεσμα να κάνει επέμβαση, ωστόσο ο ίδιος θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου ήταν τόσο άμεσα, αφού όπως έγινε γνωστό κινδύνευσε η ίδια του η ζωή.

Αν δεν είχε χειρουργηθεί λίγη ώρα μετά το χτύπημα που δέχθηκε, θα είχε απειληθεί σοβαρά η ζωή του αφού θα είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου αν οι Σέρβοι περίμεναν μέχρι το επόμενο πρωί.

Ο παίκτης της Σαραγόσα υπέστη σοβαρό χτύπημα στα νεφρά από τον Ομότ κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Σερβίας και Νοτίου Σουδάν, για το οποίο χρειάστηκε να υποβληθεί δύο φορές σε χειρουργική επέμβαση και χάνοντας το ένα του νεφρό.

Sold out το Φενέρ - Ολυμπιακός
EUROLEAGUE

18:21 - 02.11.2023

Sold out το Φενέρ - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρ σε ένα κατάμεστο γήπεδο, καθώς η αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Euroleague στην Πόλη είναι Sold Out!

Ο 25χρονος Σέρβος πάουερ φόργουορντ υποβλήθηκε σε επείγουσα εξέταση σε νοσοκομείο της Μανίλα και χειρουργήθηκε υπό την επίβλεψη του Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, γιατρού της Εθνικής Σερβίας.

Μέρες αργότερα ο Σίμανιτς έπρεπε να υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει ένα νεφρό . Αν και στην αρχή φαινόταν ότι το νεφρό λειτουργούσε κανονικά, οι γιατροί εντόπισαν μια σειρά από επιπλοκές που ανάγκασαν αυτή τη δεύτερη εγχείριση.

Ο 25χρονος Σέρβος πάουερ φόργουορντ υποβλήθηκε σε επείγουσα εξέταση σε νοσοκομείο της Μανίλα και χειρουργήθηκε υπό την επίβλεψη του Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, γιατρού της Εθνικής Σερβίας.

Μέρες αργότερα ο Σίμανιτς έπρεπε να υποβληθεί ξανά σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει ένα νεφρό. Αν και στην αρχή φαινόταν ότι το νεφρό λειτουργούσε κανονικά, οι γιατροί εντόπισαν μια σειρά από επιπλοκές που ανάγκασαν αυτή τη δεύτερη παρέμβαση.

«Λόγω αλλαγών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, χρειάστηκε να αφαιρεθεί χειρουργικά ολόκληρος ο νεφρός», εξήγησε ο Ραντοβάνοβιτς.

«Ο Σίμανιτς έχασε περισσότερα από 2,5 λίτρα αίματος και θα μπορούσε να είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου»

Ο Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο «kurir.rs» στην οποία επιβεβαίωσε ότι ο Σίμανιτς έχασε 2,5 λίτρα αίματος και εξήγησε ότι «αν δεν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για πρώτη φορά, η ζωή του θα είχε απειληθεί σοβαρά γιατί θα είχε αιμορραγήσει. μέχρι θανάτου. Αν περιμέναμε μέχρι το επόμενο πρωί ίσως να μη ζούσε τώρα»...

Για την απώλεια του νεφρού εξήγησε ότι «το νεφρό δεν μπόρεσε να επιβιώσει, υπήρξε μετατραυματική νέκρωση του ιστού, επιπλοκές και διαρροή του περιεχομένου του νεφρού στην εντερική κοιλότητα, φλεγμονή του κοιλιακού ιστού και πιθανή σήψη».

Ο Μπορίσα Σίμανιτς ίσως μπορέσει να παίξει ξανά μπάσκετ με νεφρό

Ο Ραντοβάνοβιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπορίσα Σίμανιτς να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ μόνο με ένα νεφρό.

«Η ανάρρωση προχωρά ικανοποιητικά, ο Μπορίσα έρχεται τακτικά για εξετάσεις και είναι πολύ καλά. Αισθάνεται πολύ καλύτερα, αποκαθίσταται ψυχολογικά και αυτό είναι κάτι σημαντικό μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Τώρα χρειαζόμαστε χρόνο», ανέφερε ο Σέρβος γιατρός .

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!