O Πέσιτς θα πάει με τη Σερβία στο Παρίσι και μετά θα αποσυρθεί

Σβέτισλαβ Πέσιτς

i

© Fiba

O Πέσιτς θα πάει με τη Σερβία στο Παρίσι και μετά θα αποσυρθεί

Γιώργος Γαβριλάκης 11:06 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 15.09.2023

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο κόουτς Σβέτισλαβ Πέσιτς βλέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως την τελευταία του παράσταση στους πάγκους. «Μετά το Παρίσι θα έρθει άλλος προπονητής», είπε και εξήγησε πως «πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα και να φροντίσουμε για το μέλλον».

Στα 74 χρόνια του απασχολείται προπονητικά μόνο με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Από το 2020 όταν και έφυγε από την Μπαρτσελόνα, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν κάθισε ξανά σε πάγκο συλλόγου. Αφιερώθηκε στη χώρα του και στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα. 

Μάλιστα, στη Μανίλα των Φιλιππίνων καθοδήγησε την ομάδα μέχρι τον χαμένο τελικό από τη Γερμανία, αλλά το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, όπως είπε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν σαν... χρυσό. Αυτός θα ετοιμάσει τους Σέρβους και για το τουρνουά του επόμενο καλοκαιριού, δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά μετά θα αποσυρθεί. 

«Θα πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον», είπε ο Πέσιτς και εξήγησε πως «μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έρθει ένας άλλος προπονητής. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα πλάνο και να διορθώσουμε μερικά πράγματα». Παρά την επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο πολύπειρος τεχνικός ενημέρωσε από τώρα για να είναι ξεκάθαρος πως «ναι μεν πήραμε το μετάλλιο, αλλά το μπάσκετ μας ίσως να μην είναι στο επίπεδο που θέλουμε». 

O Σκαριόλο είναι... εκνευρισμένος με τη διοίκηση της Βίρτους, που πλέον σκέφτεται την απόλυση του Ιταλού κόουτς
EUROLEAGUE

10:43 - 15.09.2023

O Σκαριόλο είναι... εκνευρισμένος με τη διοίκηση της Βίρτους, που πλέον σκέφτεται την απόλυση του Ιταλού κόουτς

Οι δηλώσεις του Σέρτζιο Σκαριόλο για τον προβληματισμό του όσον αφορά στις αποφάσεις της διοίκησης της Βίρτους Μπολόνια έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και μάλιστα η ομάδα μέχρι που σκέφτεται να τον απολύσει...

Βέβαια, η ανησυχία του δεν έχει να κάνει τόσο με την εθνική ομάδα, αλλά τα εθνικά πρωταθλήματα. Εκεί η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας συμμετέχουν (πέραν από την Euroleague) και στη λίγκα της Αδριατικής, αλλά στο σέρβικο πρωτάθλημα εμφανίζονται ουσιαστικά μόνο όταν ξεκινούν τα Play Offs. Κι εκεί ο Πέσιτς εντοπίζει ένα πρόβλημα, που θα πρέπει να λυθεί.