Στο Μεξικό οι Χοκς με σπουδαία εμφάνιση του Γιανγκ και νικητήριο καλάθι του Μάρεϊ επικράτησαν των Μάτζικ (vids)

Στο Μεξικό οι Χοκς με σπουδαία εμφάνιση του Γιανγκ και νικητήριο καλάθι του Μάρεϊ επικράτησαν των Μάτζικ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 10.11.2023

O Τρέι Γιανγκ έβαλε 41 πόντους και ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ ευστόχησε στο τρίποντο που έδωσε τη νίκη επί των Ορλάντο Μάτζικ (120-119) 31'' πριν το φινάλε. Το ματς έγινε στο Μεξικό και ήταν ο 32ος αγώνας του ΝΒΑ που διεξήχθη στη χώρα της κεντρικής Αμερικής που συνορεύει βορείως με την Ηνωμένες Πολιτείες.

H επεκτατική (εμπορική) πολιτική του ΝΒΑ έστειλε δύο ομάδες στο Μεξικό για τη πρώτη μεταξύ τους μονομαχία στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Οι Ατλάντα Χοκς και οι Ορλάντο Μάτζικ δεν βρέθηκαν σε οικείο περιβάλλον, αλλά αγωνίστηκαν μπροστά σε ένα... ζεστό κοινό, που προσπαθεί να αγαπήσει το μπάσκετ και δεν έχει κάθε μέρα ευκαιρία να παρακολουθήσει αστέρια του «μαγικού πλανήτη». 

Στη χώρα της κεντρικής Αμερικής έχουν διεξαχθεί στο σύνολο της ιστορίας 32 παιχνίδια και το πιο πρόσφατο, αυτό από τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11), ήταν το πιο εντυπωσιακό όλων. Γι' αυτό φρόντισε η Ατλάντα και ειδικά ο Τρέι Γιανγκ με τον ΝτεΖούντε Μάρεϊ. Ο πρώτος είχε 41 πόντους και καθοδήγησε την ομάδα του μέχρι τη νίκη επί των Ορλάντο Μάτζικ με 120-119, ενώ την ίδια βραδιά που σκόραρε ασταμάτητα έκανε και μία εκπληκτική πάσα! Αυτή που οδήγησε τη μπάλα στα χέρια του Μάρεϊ, ο οποίος με τρίποντο από τη γωνία «εκτέλεσε» τους αντιπάλους του και εν τέλει κατοχύρωσε τη νίκη για τα Γεράκια, 30'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Μάρεϊ συνολικά είχε 16 πόντους και οι τρεις εξ αυτών ήταν οι νικητήριοι. Ταυτόχρονα ο νεαρός Τζέιλεν Τζόνσον έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς για τους Χοκς και προσέφερε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει άλλους 15. 

Από την άλλη πλευρά, οι Ορλάντο Μάτζικ, που προηγήθηκαν με 11 πόντους, οκτώ λεπτά πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου, είχαν για πρώτο σκόρερ τους τον Τζέιλεν Σανγκς, ο οποίος πέραν από τους 21 πόντους είχε και 6 κλεψίματα. Ο Πάολο Μπανκέρο είχε 17 πόντους, ενώ ο Γεωργιανός Γκόγκα Μπιτάτζε, ο οποίος καλύπτει το κενό του τραυματία Ουέντεν Κάρτερ Τζούνιορ, ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 21'29''.  

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!