Τρίτη σερί νίκη για τους Κινγκς στην επιστροφή του Φοξ και με τον Βεζένκοφ «διψήφιο» (vids)

Τρίτη σερί νίκη για τους Κινγκς στην επιστροφή του Φοξ και με τον Βεζένκοφ «διψήφιο» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:47 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:52 - 14.11.2023

Με 11 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής ο Σάσα Βεζένκοφ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στην επίθεση επί αμερικάνικου εδάφους και βοήθησε την ομάδα του σε μία βραδιά που ως σύνολο οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν πολλές... αιχμές, πληθώρα επιλογών και νίκησαν με πολύ μεγαλύτερη άνεση τους Κλίβελαντ Καβαλίερς απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ: 132-120. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία των Καλιφορνέζων που πλέον έχουν πέντε νίκες σε εννέα ματς.

Μετά από δεκαπενθήμερη απουσία λόγω τραυματισμού, ο ΝτιΆρον Φοξ επέστρεψε στο παρκέ και οι Σακραμέντο Κινγκς απέκτησαν έξτρα ταχύτητα, την οποία μάλιστα ακολούθησε και ο Σάσα Βεζένκοφ

Διότι, κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς ναι μεν οι βασικοί παίκτες των Βασιλιάδων -εκτός του Χάρισον Μπαρνς- ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και ο πάγκος έκανε εξαιρετική δουλειά μέχρι την τελική νίκη (132-120), που μάλιστα ήταν και η τρίτη συνεχόμενη για τους Καλιφορνέζους. 

Την ώρα λοιπόν, που ο ΝτιΑρόν Φοξ ολοκλήρωνε το έργο του ως ο πρώτος σκόρερ (28 πόντοι), ο νεαρός Κίγκαν Μάρεϊ (5/8) με τον Κέβιν Χέρτερ (6/9) εκτελούσαν από το τρίποντο και ο Ντομάντας Σαμπόνις άγγιζε και πάλι το triple double (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ) ο Βούλγαρος φόργουορντ αγωνίστηκε για 17'12''. Διάστημα στο οποίο σημείωσε 11 πόντους, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ (τόσους είχε και στις 30 Οκτωβρίου κόντρα στους Λέικερς), έχοντας στη στατιστική του 3/5 τρίποντα και δύο ριμπάουντ. 

Οι Κινγκς έβαλαν συνολικά 68 πόντους στο πρώτο μέρος και 42 μόνο στην τρίτη περίοδο. Με αυτή τους την παραγωγή διέλυσαν τους Καβαλίερς, που απλώς στο τελευταίο δωδεκάλεπτο κατάφεραν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους. 

Μόνος του ο Αντετοκούνμπο έκανε τους Μπουλς να... παραδοθούν στο Μιλγουόκι και οι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες (vids)
NBA

07:25 - 14.11.2023

Μόνος του ο Αντετοκούνμπο έκανε τους Μπουλς να... παραδοθούν στο Μιλγουόκι και οι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Στο δέκατο παιχνίδι της σεζόν κι ενώ οι Μπακς προέρχονταν από δύο διαδοχικές ήττες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στο γήπεδο και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του νίκησε τους Σικάγο Μπουλς: 118-109. Έβαλε 35 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ, την βραδιά που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν απελπιστικά άστοχος και μόνο ο Μπόμπι Πόρτις ανταποκρίθηκε αγωνιστικά.

Για την ομάδα του Κλίβελαντ, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 22 πόντους, ενώ ο Καρίς ΛεΒερτ ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει άλλους 21. Αυτοί ήταν οι πιο... απειλητικοί, ενώ ο Ίβαν Μόμπλεϊ έκανε ένα ακόμα double double (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ ο Μαξ Στρους ήταν εύστοχος από απόσταση (5/9 τρίποντα) και σταμάτησε στους 19 πόντους.