Μόνος του ο Αντετοκούνμπο έκανε τους Μπουλς να... παραδοθούν στο Μιλγουόκι και οι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Μόνος του ο Αντετοκούνμπο έκανε τους Μπουλς να... παραδοθούν στο Μιλγουόκι και οι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:25 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 14.11.2023

Στο δέκατο παιχνίδι της σεζόν κι ενώ οι Μπακς προέρχονταν από δύο διαδοχικές ήττες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στο γήπεδο και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του νίκησε τους Σικάγο Μπουλς: 118-109. Έβαλε 35 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ, την βραδιά που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν απελπιστικά άστοχος και μόνο ο Μπόμπι Πόρτις ανταποκρίθηκε αγωνιστικά.

Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες των Μιλγουόκι Μπακς, στην Ιντιάνα από τους Πέισερς και στο Ορλάντο από τους Μάτζικ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε εξηγήσει τι πρέπει να κάνουν στο εξής αυτός και οι συμπαίκτες του. «Πρέπει να σταματήσουμε να λυπόμαστε τους εαυτούς μας», είχε δηλώσει, αλλά μόνος του το είπε, μόνος του το άκουσε. Μόνος του όμως, πέρασε και στην πρακτική εφαρμογή όσων θεωρούσε ότι έπρεπε να τελεστούν επί αγωνιστικού χώρου. 

Το αποτέλεσμα ήταν να βάλει 35 πόντους, να πάρει 11 ριμπάουντ και να επανατοποθετήσει την ομάδα του στον ρόλο του νικητή. Τα Ελάφια, στηρίχθηκαν εξ ολοκλήρου στον Greek Freak κι αυτός ανταποκρίθηκε και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 118-109

Ουσιαστικά τα κατάφερε μόνος του, μία βραδιά που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν απελπιστικά άστοχος. Είχε 1/9 τρίποντα και συνολικά 3/17 σουτ, έφθασε με το ζόρι του 12 πόντους, ενώ μόνο ο Μπόμπι Πόρτις άπλωσε το χέρι του για να βοηθήσει τον Αντετοκούνμπο και τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο -ως συνήθως. 

Οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους ήταν απαρατήρητοι και το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως ο Κρις Μίντλετον βρίσκει σιγά σιγά μέρος του καλού του εαυτού. Ακόμα αγωνίζεται με περιορισμό στο χρόνο συμμετοχής του λόγω των τραυματισμών του, αλλά σε 19 λεπτά συμμετοχής αυτή τη φορά πρόλαβε να βάλει 13 πόντους και να πάρει 6 ριμπάουντ. 

Για τους Σικάγο Μπουλς που έχουν ξεκινήσει νοχελικά και πλέον έχουν επτά ήττες σε ένδεκα παιχνίδια, ο Νίκολα Βούτσεβιτς για μία ακόμα φορά ήταν ο κεντρικός τους άξονας. Ο Μαυροβούνιος σέντερ είχε 26 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά με άσχημα ποσοτά (11/24), όπως και όλι οι υπόλοιποι Ταύροι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ζακ Λαβίν ναι μεν είχε 20 πόντους, αλλά με 5/19 σουτ, ενώ ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος ευστόχησε μόνο 3 φορές στις 14 προσπάθειες που επιχείρησε.