Οι Σέλτικς με τον Τέιτουμ να κάνει πάταγο νίκησαν τους Νικς - Ο Σιάκαμ διέλυσε τους Ουίζαρντς στο Τορόντο (vids)

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς με τον Τέιτουμ να κάνει πάταγο νίκησαν τους Νικς - Ο Σιάκαμ διέλυσε τους Ουίζαρντς στο Τορόντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:08 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 14.11.2023

Οι Νιου Γιορκ Νικς αντιστάθηκαν, μέχρι που ο Τζέιτον Τέιτουμ ανέλαβε δράση και με 17 πόντους στην τελευταία περίοδο (συνολικά είχε 35) οδήγησε τους Μπόστον Σέλτικς στην όγδοη νίκη τους στα πρώτα δέκα ματς - Στο Τορόντο ο Πασκάλ Σιάκαμ με 39 πόντους και κρίσιμα καλάθια προστάτευσε την έδρα των Ράπτορς κόντρα στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Δυο παραδοσιακές δυνάμεις του ΝΒΑ συναντήθηκαν στη Βοστώνη και οι Σέλτικς ως οικοδεσπότες δεν ήταν και τόσο... φιλικοί απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς. Ειδικά, ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν «αγενής». Και τι έκανε; Έβαλε 17 από τους 35 πόντους του στην τελευταία περίοδο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα από το Μεγάλο Μήλο. 

Η Βοστώνη προστάτευσε την έδρα της, επικράτησε με 114-98 και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-2. Έτσι, συνεχίσει να ακολουθεί τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στην κορυφή της Ανατολής και κυρίως να εξελίσσει το παιχνίδι της που σε αυτό από φέτος έχουν ισχυρό ρόλο ο Κρίσταπς Πορζίνγκις και ο Τζρου Χόλιντεϊ. 

Βέβαια, δεύτρος σκόρερ μετά τον Τέιτουμ, ήταν ο παραδοσιακός του συνεργάτης Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος είχε 22 πόντους, ενώ ο Λετονός φόργουορντ/σέντερ πρόσθεσε άλλους 21 και ο Χόλιντεϊ συμπλήρωσε τους υπόλοιπους με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Για τους Νικς που έχουν 5 νίκες σε 10 ματς, ο Τζέιλεν Μπράνσον είχε 26 πόντους και ο Τζούλιους Ραντλ έναν λιγότερο. Στο πρώτη ημίχρονο η ομάδα της Νέας Υόρκης ήταν πολύ ανταγωνιστική, αλλά το... οικοδόμημα κατέρρευσε όταν το αποφάσισε ο Τζέισον Τέιτουμ. 

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση έκανε ο Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος σταμάτησε τους 35 πόντους και ότι ακριβώς... έπαθε ο Τζέισον Τέιτουμ στην τελευταία περίοδο στη Βοστώνη, το ίδιο εντυπωσιακός ήταν και αυτός στο τρίτο δωδεκάλεπτο στο Τορόντο. Σε αυτό το διάστημα ο Καμερουνέζος έβαλε 22 πόντους, ενώ όταν τελείωσε ο αγώνας είχε στη στατιστική του και 11 ριμπάουντ. 

Χωρίς αυτό το... ξέσπασμα του Σιάκαμ, οι Ράπτορς θα είχαν ηττηθεί, καθώς η ομάδα από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ στο πρώτο μέρος κυριάρχησε (64-45). Για να ανατραπεί βέβαια η διαφορά που ανέβαινε και έπεφτε από το όριο των 20 πόντων, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν χρειάστηκε πολλές βοήθειες. Οι 19 πόντοι του Σκότι Μπαρνς ήταν αρκετοί. 

Ο Βεζένκοφ πάτησε το buzzer των Κινγκς για πρώτη φορά στην καριέρα του (vid)
NBA

08:50 - 14.11.2023

Ο Βεζένκοφ πάτησε το buzzer των Κινγκς για πρώτη φορά στην καριέρα του (vid)

Μετά το τέλος του αγώνα κι αφού οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν νικήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο Σάσα Βεζένκοφ κλήθηκε να τελέσει την παραδοσιακή διαδικασία των Βασιλιάδων μετά τις εντός έδρας επιτυχίες. Ο Βούλγαρος φόργουορντ εν μέσω αποθέωσης από το κοινό πάτησε το κουμπί και... εγένετο «Light the beam»!

Από την άλλη πλευρά, οι Μάγοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Κάιλ Κούζμα, ο οποίος σταμάτησε στους 34 πόντους, ενώ ο Τζόρνταν Πουλ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν άστοχος και ασταθής. Είχε 14 πόντους με 6/16 σουτ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη σε 35 λεπτά συμμετοχής.