Τι απέγινε η μπάλα που προκάλεσε τη «φασαρία» με τον Γιάννη: «Αυτή που κρατάω δε νιώθω να έχει την ίδια αίσθηση»
i

© photo by Justin Casterline / Getty Images / Ideal Images

Τι απέγινε η μπάλα που προκάλεσε τη «φασαρία» με τον Γιάννη: «Αυτή που κρατάω δε νιώθω να έχει την ίδια αίσθηση»

11:28 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 14.12.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελικά πήρε μία μπάλα στα χέρια του, που βέβαια δεν είναι σίγουρος πως είναι η ίδια με την οποία έβαλε 64 πόντους στους Πέισερς - Τι απαντάει η ομάδα της Ιντιάνα που θεωρεί πως έγινε παρεξήγηση και αποκαλύπτει πως «εξ αρχής κάποιος άνθρωπος των Μπακς την είχε πάρει».

Ξαφνικά εμφανίστηκε μια μπάλα στα χέρια του, αφού πρώτα παραλίγο να γίνει χαμός στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι. Μετά το τέλος του αγώνα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέγραψε το ασύλληπτο προσωπικό του ρεκόρ και ταυτόχρονα αποτέλεσε και την κορυφαία ατομική επίδοση σε πόντους στην ιστορία των Μπακς, ο 29χρονος σούπερ σταρ απαίτησε να έρθει στην κατοχή του η μπάλα με την οποία αγωνίστηκε. 

Οι Ιντιάνα Πέισερς... σφύριζαν αδιάφορα, γεγονός που εκνεύρισε τον Greek Freak, ο οποίος άρχισε να τρέχει δεξιά-αριστερά για να βρει την στρογγυλή πορτοκαλί θεά του. Ήθελε, όπως μετά αποκάλυψε, να την κάνε δώρο στην μητέρα του. Κάποια στιγμή, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, πολύ πιο ήρεμος και με αίσθημα ασφάλειας. Κάποιος τον ενημέρωσε πως η μπάλα βρέθηκε και οι σφυγμοί του έπεσαν. 

Μόνο που λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και αφού ο κόουτς των Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ, ενημέρωσε πως «έγινε παρεξήγηση», αλλά παραδέχθηκε πως συνεργάτες σκέφτηκαν να πάρουν τη μπάλα «για να τη δώσουν στον rookie μας, τον Οσκαρ Τσιέμπε, ο οποίος έβαλε τον πρώτο του πόντο στο ΝΒΑ», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε με πολλές αμφιβολίες στο κεφάλι του. 

«Δεν έχω ιδέα. Δεν θα πω ψέματα. Δεν έχω καμία ιδία για το τι έγινε με τη μπάλα. Πραγματικά δεν ξέρω», είπε για αρχή και στη συνέχεια οι προβληματισμοί του ήταν ακόμα πιο έντονη παρά το γεγονός ότι «μου δώσανε μία μπάλα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως είναι αυτή με την οποία έβαλα 64 πόντους. Κρατώντας δεν νοιώθω πως είναι η ίδια. Μοιάζει με μία καινούργια μπάλα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έπαιξα 35 λεπτά στον αγώνα και ξέρω καλά την αίσθηση που είχε στα χέρια μου. Τη μπάλα που μου έδωσαν, θα την χαρίσω στη μητέρα μου, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτή που ζήτησα. Αλλά... OK. Η ζωή συνεχίζεται». 

Θεωρητικά λοιπόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πλέον στην κατοχή του την μπάλα με την οποία έκανε το ρεκόρ καριέρας του, αλλά δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά γι' αυτό. Οι απανταχού φίλαθλοι, θεωρούν πως είχε δίκαιο. Σίγουρα, είναι σημαντική στιγμή ένας νεαρός παίκτης, όπως ο 23ρονος Κογκολέζος φόργουορντ, Όσκαρ Τσιέμπε, «ανοίγει λογαριασμό» στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αλλά τι... ψυχή έχει ο ένας πόντος του σε σχέση με τους 64 του Αντετοκούνμπο; Ειδικά από τι στιγμή που μπήκαν με λιγότερες από 30 προσπάθειες (28) και κάτι παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά. Καμία! Αυτό απάντησαν με ένα στόμα και μία φωνή, μέσω των κοινωνικών δικτύων το σύνολο των φιλάθλων και απόρησαν με τον εγωισμό των Ινδιάνων. 

O Θανάσης Αντετοκούνμπο μπούκαρε στο γήπεδο όταν είδε τους Πέισερς να χτυπάνε τον αδελφό του (vid)
NBA

09:18 - 14.12.2023

O Θανάσης Αντετοκούνμπο μπούκαρε στο γήπεδο όταν είδε τους Πέισερς να χτυπάνε τον αδελφό του (vid)

Πετάχτηκε από τον πάγκο σαν... ελατήριο και λίγο πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο στοχεύοντας τον Άρον Νίσμιθ, ο οποίος είχε χτυπήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης συγκρατήθηκε αρχικά από τον πάγκο των Μπακς και στη συνέχεια από τον ίδιο του τον αδελφό.

Βέβαια, οι Πέισερς πρόσθεσαν -πάλι μέσω του κόουτς Καρλάιλ- πως «στον Τσιέμπε τελικά δώσαμε μία άλλη μπάλα σαν αναμνηστικό», ενώ οι άνθρωποι της ομάδας εξηγούν πως εξαρχής ένα στέλεχος των Μπακς πήρε το αντικείμενο του πόθου, «αμέσως με το που έληξε ο αγώνας και μάλιστα αυτό έχει καταγραφεί σε βίντεο και υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες περί αυτού», όπως σημειώνουν.