Ο Αντετοκούνμπο ενημερώνει πως το ρεκόρ του ήταν απλώς η αρχή - «Μόλις αρχίσαμε να... ζεσταινόμαστε» (vid)

Ο Αντετοκούνμπο ενημερώνει πως το ρεκόρ του ήταν απλώς η αρχή - «Μόλις αρχίσαμε να... ζεσταινόμαστε» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:50 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 14.12.2023

Οι Μπακς τη μέρα που πήραν την 17η νίκη τους στον 24ο αγώνα της regular season, είδαν τον Γιάννη Αντετοκούνπο να βάζει 64 πόντους, να δηλώνει πως «δεν περίμενα να κάνω τέτοιο ρεκόρ», αλλά να θυμίζει πως «ανήκει πλέον στο παρελθόν» και να υπογραμμίζει με σχετική του ανάρτηση πως σιγά σιγά οι Μπακς έχουν βρει ρυθμό.

Κι ενώ ακόμα δεν έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος που είναι η μπάλα με την οποία έβαλε 64 πόντους στους Ιντιάνα Πέισερς και έκανε ρεκόρ καριέρας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την αγωνιστική του παρουσία και την... εκτόξευσή του τον μήνα Δεκέμβριο αρχίζει και αγχώνει τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. 

«Μόλις αρχίζαμε να... ζεσταινόμαστε», ενημέρωσε λίγη ώρα μετά την επική του επίδοση, που αποτέλεσε και ρεκόρ για τον οργανισμό των Μπακς συνολικά. Ποτέ κανένας παίκτης τους δεν είχε βάλει πάνω από 57 πόντους, όσους σημείωσε ο Μάικλ Ρεντ το 2006 και τώρα o Greek Freak το κατέρριψε εντυπωσιακά. 

«Δεν υπήρξε κάποια στιγμή που πίστεψα ότι θα βάλω 64 πόντους», είπε ο ίδιος, αν και οι υπόλοιποι το είχαν υποψιαστεί βλέποντάς τον να παίζει με ένταση και αποτελεσματικότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

«Απλώς ήμουν συγκεντρωμένος, δημιούργησα φάσεις για εμένα και για τους συμπαίκτες μου, πήγα στις βολές κι αυτό είναι όλο. Είδα κάθε φάση ξεχωριστά», πρόσθεσε και κατέληξε πως «κάποιες φορές ξεκινάς χαλαρά, κάποιες φορές τελειώνεις χαλαρά. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ένα τέτοιο ρεκόρ, προσπαθώ να μην βάζω τέτοια πίεση στον εαυτό μου. Ο κόουτς μου είπε ότι ήμουν δύο πόντους μακριά από το ρεκόρ του οργανισμού», εξήγησε όταν είχε καταγράψει 55 πόντους και δεν σταμάτησε εκεί... 

O Θανάσης Αντετοκούνμπο μπούκαρε στο γήπεδο όταν είδε τους Πέισερς να χτυπάνε τον αδελφό του (vid)
NBA

09:18 - 14.12.2023

O Θανάσης Αντετοκούνμπο μπούκαρε στο γήπεδο όταν είδε τους Πέισερς να χτυπάνε τον αδελφό του (vid)

Πετάχτηκε από τον πάγκο σαν... ελατήριο και λίγο πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο στοχεύοντας τον Άρον Νίσμιθ, ο οποίος είχε χτυπήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης συγκρατήθηκε αρχικά από τον πάγκο των Μπακς και στη συνέχεια από τον ίδιο του τον αδελφό.

«Εντυπωσιάστηκα», παραδέχτηκε εν τέλει και «είναι σπουδαίο συναίσθημα, στο τέλος της ημέρας όμως, αυτή η επίδοση ανήκει πλέον παρελθόν. Ελπίζω ότι θα έχω κι άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον».