Οι ήττες για Σπερς και Πίστονς δεν έχουν σταματημό - Σπουδαία επιτυχία των Νετς στο Φοίνιξ (vids)
i

© photo by Ronald Cortes / Getty Images / Ideal Images

Οι ήττες για Σπερς και Πίστονς δεν έχουν σταματημό - Σπουδαία επιτυχία των Νετς στο Φοίνιξ (vids)

Οι Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν επικράτησαν των Σαν Αντόνιο Σπερς και υποχρέωσαν την παρέα του Βικτόρ Ουεμπανιαμά στην 18η διαδοχική τους αποτυχία. Οι Σίξερς με τους 41 πόντους του Τζοέλ Εμπίντ νίκησαν τους Πίστονς, την ίδια ώρα που η ομάδα του Ντιτρόιτ έχανε για 21η σερί φορά - Οι Μπρούκλιν Νετς επικράτησαν στο Φοίνιξ παρά τους 61 πόντους των Ντουράντ και Μπούκερ.

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που σκέφτονται το δακτυλίδι του πρωταθλητή και παλεύουν γι' αυτό. Άλλες της Δύσης και άλλες της Ανατολής. Μόνο που υπάρχει και από μία ομάδα από κάθε περιφέρεια που προσπαθεί να αποφύγουν το χειρότερο σερί ηττών στην ιστορία. Αυτό το... χρυσό βατόμουρο ανήκει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς της σεζόν 1982-83. Τότε που οι Ιππότες από το Οχάιο έχασαν 24 ματς στη σειρά. 

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς τους... απειλούν. Διότι, έχουν χάσει ήδη 21 σερί αγώνες και το πιο πρόσφατο αποτυχημένο τους αποτέλεσμα ήταν αυτό στο ματς που διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/12). Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς επιβλήθηκαν με 129-111 και ο περσινός MVP και πρώτος σκόρερ της λίγκας, Τζόελ Εμπίντ, έβαλε 41 πόντους. Τους 30 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο. 

Βέβαια καμία επίδοση της ημέρας δεν μπορεί να συγκριθεί με το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ο Καμερουνέζος σέντερ εκτός του ότι ήταν καταπληκτικός σύντομα θα αντιμετωπίσει τους Μπακς: Τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) στο Μιλγουόκι. 

Λίγο πιο... πίσω από τους Πίστονς, την τραγική πορεία αυτών, κοντράρουν και οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι Τεξανοί έχουν 18 συνεχόμενες ήττες και οι Λέικερς ήταν αυτοί που πρόσφεραν την τελευταία τους. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Λ.Α. αγωνίστηκε χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κατάφεραν έστω και με κόπο να φθάσουν στο υπέρ τους 122-119. 

Οι 37 πόντοι του Άντονι Ντέιβις ήταν αυτοί που οδήγησαν την κατάσταση, την ίδια ώρα που ο 19χρονος Γάλλος rookie των σπέρς είχε 30 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 μπλοκ και 3 κλεψίματα. Σε προσωπικό επίπεδο τα πάει υπέροχα, αλλά συνολικά η ομάδα του υποφέρει. 

Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

08:23 - 14.12.2023

Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)

Αστόχησε μόλις σε 8 σουτ και ευστόχησε σε άλλα 20. Βρήκε σίδερο σε 8 βολές, αλλά ήταν αποτελεσματικός στις άλλες 24 προσπάθειές του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το ματς με τους Πέισερς, τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/12), θα το θυμάται για μία ζωή ως το παιχνίδι που έβαλε 64 πόντους. Εκτός κι αν σύντομα καταρρίψει το μεγάλο του ρεκόρ, που δεν αποκλείεται να συμβεί...

Όπως υπέφεραν και οι Σανς στο Φοίνιξ, που παρά την παρουσία των Κέβιν Ντουράντ (27 πόντοι), Ντέβιν Μπούκερ (34 πόντοι, 12 ασίστ) και Μπράντλεϊ Μπιλ (14 πόντοι), δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς. Με πρωταγωνιστές του Καμ Τόμας και Μάικαλ Μπρίτζες, αλλά και με ομαδική δουλειά πήραν το «διπλό» με σκορ 116-112.