Καμία έκπληξη! Ο Πάολο Μπαντσέρο κατέκτησε το βραβείο του rookie της χρονιάς (vid)

Πάολο Μπανκέρο

i

photo by Patrick Smith / Getty Images / Ideal Images

Καμία έκπληξη! Ο Πάολο Μπαντσέρο κατέκτησε το βραβείο του rookie της χρονιάς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 26.04.2023

O Πάολο Μπαντσέρο των Ορλάντο Μάτζικ, έκανε αίσθηση από την πρώτη μέρα του στο ΝΒΑ και τελείωσε την rookie χρονιά του με 20 πόντους και 6,9 ριμπάουντ. Στοιχεία υπεραρκετά για να του απονεμηθεί ο τίτλος του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη της σεζόν 2022-23.

Μέρες πριν την επιλογή τους στο Draft του 2022 οι Ορλάντο Μάτζικ σκέφτηκαν εντόνως τον Τζαμπάρι Σμιθ που κατέληξε στο Χιούστον, αλλά και τον Τσετ Χόλμπρεν, τον οποίο τελικά επέλεξαν στο Νο 2 οι Θάντερ, πριν τραυματιστεί και χάσει όλη τη σεζόν. 

Η επένδυση του Ορλάντο έγινε στο πρόσωπο του Πάολο Μπαντσέρο στο Νο 1 της λοταρίας και μάλιστα μονομιάς εμπιστεύτηκαν την επίθεσή τους στα χέρια του. Παρά το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε έναν 20χρονο φόργουορντ, όπου η ουσιαστική του εμπειρία στο μπάσκετ ήταν η μία (και μοναδική) χρονιά του στο πανεπιστήμιο του Duke, η παρουσία του ήταν ξεχωριστή. 

Ο Ιταλικής καταγωγής, γεννημένος τον Νοέμβρη του 2002 στο Σιάτλ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, από τις πρώτες του μέρες στο ΝΒΑ εξήγησε με κάθε πιθανό τρόπο ότι είναι έτοιμος για δράση στο επαγγελματικό και υπερβολικά απαιτητικό πρωτάθλημα. Άρχισε μονομιάς τα double double και τις... τριαντάρες και από τον πρώτο μήνα κιόλας ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για το βραβείο του καλύτερου rookie. 

Ολοκλήρωσε τη χρονιά του έχοντας 20 πόντους και 6,9 ριμπάουντ. Έκανε τους Μάτζικ ανταγωνιστικούς ανά διαστήματα, άσχετα αν η χρονιά ολοκληρώθηκε -όπως αναμενόταν- με αποκλεισμό από τα play offs. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας και ο καλύτερος νέος παίκτης. Όσο κι αν... πίεσε ο Τζέιλεν Ουίλιαμς των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (No 12 στο Draft) στο δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά και ο Μπένεντικτ Μαθουρίν (Νο 6) των Ιντιάνα Πέισερς, το βραβείο πήγε στα χέρια του Μπαντσέρο. Χωρίς καμία αμφισβήτηση. 

Πλέον το μόνο βραβείο της χρονιάς που δεν έχει... παραδοθεί είναι αυτό του MVP με τον Τζοέλ Εμπίντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς να περιμένει πως και πως την ανακοίνωση. Στο μεταξύ, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις είναι ο καλύτερος αμυντικός, ο Μάικ Μπράουν των Κινγκς ο κορυφαίος κόουτς, ο Μάλκολμ Μπρόγκτον των Σέλτικς ο καλύτερος έκτος παίκτης και ο Λάουρι Μάρκανεν των Τζαζ ο πιο βελτιωμένος.