Οι Μπακς με τον Λίλαρντ πέταξαν το... μπαλάκι τον Αντετοκούνμπο - Αν θέλει μπορεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι τις 22 Οκτώβρη

Οι Μπακς με τον Λίλαρντ πέταξαν το... μπαλάκι τον Αντετοκούνμπο - Αν θέλει μπορεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι τις 22 Οκτώβρη

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 28.09.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε από τους Μπακς να του δείξουν με πράξεις ότι στοχεύουν στο πρωτάθλημα αν θέλουν να τον δουν να ανανεώνει το συμβόλαιό του και εκείνοι απέκτησαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ - Τώρα περιμένουν να δουν αν ο Greek Freak συγκινήθηκε και αν ναι τότε μπορεί να υπογράψει άμεσα επέκταση συμβολαίου. Δεν χρειάζεται να περιμένει το καλοκαίρι του 2024...

Όταν έχεις εξηγήσει πως το μόνο που χρειάζεται είναι να δεις από τη διοίκηση πως στοχεύει στο πρωτάθλημα και πως είστε στην ίδια... σελίδα, τότε αν σου φέρνουν στην πόλη και στην ομάδα μία από τις μεγαλύτερες επιθετικές μηχανές του 21ου αιώνα, τότε μία είναι η ουσία: Οι Μιλγουόκι Μπακς κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δείξουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο πως αυτή είναι η ομάδα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του.

Η απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ προϋπέθετε μία All-Star απώλεια και μία... ουσίας. Ο Τζρου Χόλιντεϊ και ο Γκρέισον Αλεν ήταν τα βασικά ανταλλάγματα των Ελαφιών στην τριπλή ανταλλαγή που στέλνει τον Dame στο πλευρό του Αντετοκούνμπο και συμπεριλαμβάνει -πέραν των Μπέιζερς- και τους Φοίνιξ Σανς (πήραν, μεταξύ άλλων, τον Γιουσούφ Νούρκιτς και έστειλαν τον ΝτιΑντρέ Έιτον στο Πόρτλαντ). 

Όταν όμως, ο σούπερ σταρ της ομάδας ζητάει να δει με πράξεις πως οι Μπακς θέλουν να μείνουν στο top επίπεδο και αυτοί αποκτούν (σχεδόν άμεσα) τον Λίλαρντ, ο οποίος oλοκλήρήρωσε την περασμένη σεζόν με 32,2 πόντους (37% στο τρίποντο), 7,3 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ, τότε η εικόνα είναι... ξεκάθαρη. Οπότε είναι πιθανό πλέον, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να πήρε την απάντησή του από τη διοίκηση της ομάδα και τώρα αυτή (η διοίκηση) να περιμένει ο σούπερ σταρ της να ανταποκριθεί υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Το θέμα είναι ότι αυτό μπορεί να το κάνει... εδώ και τώρα! 

Από τις 22 Σεπτεμβρίου έχει ανοίξει το... παράθυρο για την επέκτασή της σύμβασης που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 και είχε πενταετή διάρκεια (μέχρι και το τέλος της σεζόν 2024-2025) για 228 εκατομμύρια δολάρια. Και στις 22 Οκτωβρίου θα κλείσει. Άρα, υπάρχει πλέον η πιθανότητα ο Αντετοκούνμπο να μην περιμένει το καλοκαίρι του 2024 -όπως αρχικά είχε ενημερώσει- για να αποφασίσει για το μέλλον του. 

Πρακτικά οι Μπακς του έδειξαν τον τρόπο που σκέφτονται και έκαναν μία σπουδαία κίνηση στην αγορά. Τώρα θέλουν να δουν αν ο 28χρονος Ελληνονιγηριανός φόργουορντ θα περάσει από την θεωρία στην ουσία. Πάντως, για τα μάτια του το Μιλγουόκι έχει διαθέσιμα άλλα 173 εκατομμύρια δολάρια για έξτρα τρία χρόνια. Δηλαδή, μέχρι το καλοκαίρι του 2028.