Βόμβα στο NBA: Συμπαίκτης με Γιάννη στους Μπακς ο Λίλαρντ!

Ντάμιαν Λίλαρντ

i

© ss Youtube

Βόμβα στο NBA: Συμπαίκτης με Γιάννη στους Μπακς ο Λίλαρντ!

Νίκος Καλαμπάκας 21:21 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 27.09.2023

Η κορυφαία ανταλλαγή στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός! Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μετακομίζει στους Μιλγουόκι Μπακς για να γίνει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μια συμφωνία τριών ομάδων!

Η πιο ηχηρή ανταλλαγή των τελευταίων ετών στο NBA είναι γεγονός και αφορά άμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ που είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αποχωρήσει από το Πόρτλαντ, θα συνεχίσει την καριέρα του στους Μιλγουόκι Μπακς σε μια κίνηση που σοκάρει την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί το παραμικρό! 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λεγόμενο Mega-trade, διότι στη συμφωνία εμπλέκονται τρεις ομάδες, με τις δύο να διεκδικούν πρωτάθλημα. 

Συγκεκριμένα

- Oι Μιλγουόκι Μπακς παίρνουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 
- Οι Μπλέιζερς παίρνουν τον μέχρι πρότινος βασικό γκαρντ των Μπακς, Τζρου Χόλιντεϊ και τον βασικό σέντερ των Σανς, Ντ’ Άντρε Έιτον 
- Οι Σανς παίρνουν τον Γιουσούφ Νούρκιτς, Νασίρ Λιτλ, Κίον Τζόνσον και Γκρέισον Άλεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κορυφαίου ρεπόρτερ, Adrian Wojnarowski, ο Τζρου Χόλιντεϊ δεν πρόκειται να μείνει στο Πόρτλαντ, αφού οι Μπλέιζερς θα ψάξουν να τον ανταλλάξουν ώστε να δώσουν χώρο στους νεαρούς γκαρντ της ομάδας και παράλληλα να λάβουν ανταλλάγματα με pick στα draft των επόμενων ετών.

Φάκελος «Ανανέωση Γιάννη Αντετοκούνμπο με Μπακς»: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε - Το τρέχον συμβόλαιο και το ποσό που μπορεί να λάβει και προκαλεί ίλιγγο!
NBA

19:16 - 22.09.2023

Φάκελος «Ανανέωση Γιάννη Αντετοκούνμπο με Μπακς»: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε - Το τρέχον συμβόλαιο και το ποσό που μπορεί να λάβει και προκαλεί ίλιγγο!

Με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς καταπιάνεται για μια ακόμα φορά το ESPN.

Με αυτή την κίνηση, οι Μπακς δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι ο στόχος τους παραμένει η κορυφή του NBA, ώστε να πάψουν όλες οι σκέψεις που μπορεί να έχει ο Έλληνας φόργουορντ να αποχωρήσει από το Μιλγουόκι, εν όψει και του επόμενου καλοκαιριού που αναμένεται να υπάρξουν και οι συζητήσεις για το νέο του συμβόλαιο.

Βέβαια, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς διαμορφώνεται το salary cap των Μπακς έπειτα από αυτή την κίνηση, καθώς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει σε ισχύ συμβόλαιο μέχρι και το 2025, όταν θα είναι 34 ετών και για φέτος προβλέπει αποδοχές ύψους 45,6 εκατ. δολαρίων και για του χρόνου 48,7 εκατ. δολαριών.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης έχει συμβόλαιο για φέτος το οποίο του αποφέρει 45,6 εκατ. δολάρια, για του χρόνου 48,7 εκατ. δολάρια ενώ και δική του οψιόν για το 2025/26 ύψους 52(!) εκατ. δολαρίων. 

Όσο για τον τρίτο σταρ της ομάδας, Κρις Μίντλετον, έχει ετήσιες αποδοχές για φέτος 28,7 εκατ. δολάρια και για την επόμενη σεζόν 31 εκατ. δολάρια. Με άλλα λόγια, για την προσεχή σεζόν, μόνο τα συμβόλαια των Γιάννη, Λίλαρντ και Μίντλετον θα κοστίσουν στα «ελάφια», περί τα 120 εκατ. δολάρια.