Πάει... διακοπές ο Βεζένκοφ: Οι Πέλικανς νίκησαν τους Κινγκς και πήραν αυτοί το τελευταίο εισιτήριο της Δύσης (vids)
i

© photo by Chris Graythen / Getty Images / Ideal Images

Πάει... διακοπές ο Βεζένκοφ: Οι Πέλικανς νίκησαν τους Κινγκς και πήραν αυτοί το τελευταίο εισιτήριο της Δύσης (vids)

Στη Νέα Ορλεάνη ολοκληρώθηκε με αποτυχία η σεζόν των Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ που ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (105-98), παρά την απουσία του Ζάιον Ουίλιαμσον για τους γηπεδούχους. Ο Βούλγαρος φόργουορντ, τέως MVP της Euroleague με τον Ολυμπιακό, έπαιξε πάνω από 10 λεπτά, αλλά δεν πρόλαβε να προσφέρει πολλά...

Πέρσι, τέτοιον καιρό περίπου, οι Σακραμέντο Κινγκς επέστρεφαν στα Playoffs του NBA για πρώτη φορά μετά το 2006. Είχαν 16 χρόνια αποχής απο την post season, αλλά φέτος απέτυχαν να επαναλάβουν την πρόκριση. Νίκησαν στο πρώτο ματς των Play In της Δύσης και απέκλεισαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά στο δεύτερο έχασαν και η σεζόν τους ολοκληρώθηκε στη Νέα Ορλεάνη.

Εκεί που τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/4) οι Πέλικανς χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τον Ζάιον Ουίλιαμσον κατάφεραν μεγάλη πίεση να τους νικήσουν με 105-98.

Ο ηρωικός Χίροου διέλυσε τους Μπουλς και έστειλε τους Χιτ στα Playoffs (vids)
NBA

08:24 - 20.04.2024

Ο ηρωικός Χίροου διέλυσε τους Μπουλς και έστειλε τους Χιτ στα Playoffs (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν τους Σικάγο Μπουλς με 112-91 στο τελευταίο Play In ματς της Ανατολής και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Χίροου, ο οποίος κάλυψε το κενό του τραυματία Τζίμι Μπάτλερ προκρίθηκαν στα Playoffs και στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε για 10'41'' στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν για τους Κινγκς και είχε 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Προφανώς και δεν έκανε τη διαφορά, αλλά εδώ δεν ήταν αρκετοί ούτε οι 35 πόντοι του συμπαίκτη του, ΝτιΆρον Φοξ. Ούτε οι 23 με τα 14 ριμπάουντ και τις 7 ασίστ του Ντομάντας Σαμπόνις.

Στις επιδόσεις του Λιθουανού, απάντησε ο συμπατριώτης του και σέντερ των Πέλικανς, Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράντον Ίνγκραμ ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τους Βασιλιάδες. Είχε 24 πόντους, πέραν αυτού και του Βαλαντσιούνας, άλλοι τέσσερις Πελεκάνοι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ανάμεσά τους και ο δαιμόνιος Χοσέ Αλβαράδο (φωτό) ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έδωσε ρυθμό, μαζί με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, ακόμα και ένα μπλοκ μικροκαμωμένο του κορμί των 182 εκατοστών.