Ο Τέιτουμ έβαλε δύσκολα στους Νικς και ο Πολ Τζορτζ στους... μισούς Νάγκετς - Νίκες για Ράπτορς και Πέλικανς (vids)

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Adam Glanzman / Getty Images / Ideal Images

Ο Τέιτουμ έβαλε δύσκολα στους Νικς και ο Πολ Τζορτζ στους... μισούς Νάγκετς - Νίκες για Ράπτορς και Πέλικανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 18.10.2023

Οι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν τους Νιου Γιορκ Νικς με 123-110 και ο Τζέισον Τέιτουμ σταμάτησε στους 28 πόντους. Στο Λ.Α. οι Κλίπερς με τον Πολ Τζορτζ να βάζει 23 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής επικράτησαν (116-103) των πρωταθλητών Νάγκετς απόντος του Νίκολα Γιόκιτς, ενώ οι Ράπτορς και οι Πέλικανς τα κατάφεραν στο Σικάγο και στο Ορλάντο αντίστοιχα.

Τη μέρα που οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν στην Οκλαχόμα από τους Θάντερ παρά το double double του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα έξι τρίποντα του Μάικλ Μπίσλεϊ η αγωνιστική δράση σε επίπεδο preseason για το ΝΒΑ εμπλουτίστηκε με τέσσερα ακόμα ματς. Στο ένα εξ αυτών οι Μπόστον Σέλτικς δείχνουν από νωρίς τα προσόντα τους και με τον Τζέισον Τέιτουμ να αναλαμβάνει έντονη δράση νίκησαν τους Νιου Γιορκ Νικς με 123-110

Ο 25χρονος σούπερ σταρ των Κελτών, ο οποίος πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30,1 πόντους μέσο όρο, έβαλε 28 με 5/8 τρίποντα, ενώ είχε 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Τον ακολούθησε ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με 20 πόντους και 4/8 τρίποντα, ενώ η... αστραφτερή πεντάδα ολοκληρώθηκε με τον Τζέιλεν Μπράουν των 17 πόντων και των 6 ασίστ. 

Διψήφιος ήταν και ο Τζρου Χόλιντεϊ (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ), την ίδια ώρα που ο Σβι Μιχάιλιουκ δεν αγωνίστηκε και ο Σαμ Χάουσερ από τον πάγκο έβαλε άλλα τρία τρίποντα και 15 πόντους. 

Συνολικά οι Σέλτικς είχαν 23/52 στα μακρινά σουτ και οι Νικς που έπαιξαν χωρίς τους βασικούς τους (Μπράνσον, Μπάρετ, Ραντλ, Χαρτ) δεν βρήκαν τρόπο να απαντήσουν. Ο Κουεντίν Γκράιμς βέβαια είχε 7/12 τρίποντα και 22 πόντους, αλλά ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στα υψηλά στάνταρ που έθεσαν οι αντίπαλοι. 

Λ.Α. Κλίπερς - Ντένβερ Νάγκετς: 116-103

Οι Νάγκετς εμφανίστηκαν στο Λ.Α. χωρίς τη λάμψη που φέρνουν στην ομάδα τους ο Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και οι λοιποί κλασσικοί συνεργάτες του στην ομάδα του Ντένβερ (Τζαμάλ Μάρεϊ, Άαρον Γκόρντον, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ) και ο Πολ Τζορτζ το εκμεταλλεύτηκε. Αυτός έδειξε το δρόμο στους Κλίπερς για μία επικράτηση με τελικό σκορ το 116-103. 

Ο «PG» είχε 23 πόντους με 9/13 σουτ και δεν χρειάστηκε να μείνει για πολύ ώρα ενεργός στο παρκέ. Το έκανε για 18'04'', διάστημα ικανό για να τον χρήσει πρώτο σκόρερ. Οι Κλίπερς έπαιξαν με το σύνολο των αστεριών τους, αλλά μόνο ο Τζορτζ είχε σημαντική παραγωγή. Ο Κουάι Λέοναρντ έμεινε στους 7 πόντους, ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ βοήθησε ποικιλοτρόπως σε χαμηλή κλίμακα: 7 πόντοι, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. 

Σικάγο Μπουλς - Τορόντο Ράπτορς: 102-106

Οι Σκότι Μπαρνς και Πασκάλ Σιάκαμ είχαν από 22 πόντους και ήταν οι βασικοί λόγοι της εκτός έδρας φιλικής επιτυχίας των Ράπτορς στο Σικάγο. Για τους Μπουλς, που λίγο πριν από το ματς υπέγραψαν συμβόλαιο με τον βετεράνο σέντερ Ντέρικ Φέιβορς, ο Ζακ ΛαΒίν είχε 25 πόντους και ο Νίκολα Βούτσεβιτς ένα εντυπωσιακό πλην μη αποτελεσματικό double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Ορλάντο Μάτζικ - Νιου Ορλίνς Πέλικανς: 92-104

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον επιβεβαίωσε όλους όσους θεωρούν πως φέτος είναι έτοιμος για δυναμική επιστροφή. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τον ταλαντούχο φόργουορντ των Πέλικανς, αλλά τα δείγματα είναι εντυπωσιακά μέχρι στιγμής. Κόντρα στους Μάτζικ από το Ορλάντο είχε 16 πόντους σε 15'34'' λεπτά συμμετοχής. Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ στη νίκη της Νέας Ορλεάνης, αλλά στον περιορισμένο χρόνο που αγωνίστηκε εμπλούτισε τη στατιστική του με 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, ενώ είχε από 3 ριμπάουντ και ασίστ. 

Ο Μίτσιτς εντοπίζει σιγά σιγά τους τρόπους για να κάνει στο ΝΒΑ ό,τι έκανε και στην Ευρώπη
NBA

16:21 - 17.10.2023

Ο Μίτσιτς εντοπίζει σιγά σιγά τους τρόπους για να κάνει στο ΝΒΑ ό,τι έκανε και στην Ευρώπη

Έπειτα από τη συμμετοχή του σε δύο φιλικά με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο Βασίλιε Μίτσιτς αναγνωρίζει πως «έχω πολλά να μάθω ακόμα», αλλά έχει εντοπίσει τα... κενά στο ΝΒΑ παιχνίδι και θεωρεί πως «η ρακέτα είναι πιο ανοικτή σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το Ορλάντο, τα αδέλφια Βάγκνερ ήταν οι μόνοι παίκτες που διακρίθηκαν και μάλιστα έβαλαν από έναν πόντο για κάθε λεπτό που έμειναν στο παρκέ. Ο Φραντζ είχε 19 πόντους σε 19'01'', ενώ ο Μο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους σε 16'08''.