Η μονομαχία των Ουόριορς με τους Κινγκς σπάει τηλεοπτικά ρεκόρ εικοσαετίας (vid)

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Η μονομαχία των Ουόριορς με τους Κινγκς σπάει τηλεοπτικά ρεκόρ εικοσαετίας (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:03 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 26.04.2023

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Σακραμέντο Κινγκς κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης σε αγώνα πρώτου γύρου, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ζευγάρια μάτια να συντονίζονται στο ΑΒC. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση έρχεται από το ματς των Λέικερς του Κόμπι και του Σακ κόντρα στους Μπλέιζερς το 2002.

Οι Κινγκς ξεκίνησαν με δύο νίκες στο Σακραμέντο και οι Ουόριορς απάντησαν με τον ίδια τρόπο. Ισοφάρισαν σε 2-2 υπερασπιζόμενοι τη δική τους έδρα και η σειρά των δύο δυτικών ομάδων συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον πρώτο γύρω των φετινών play offs.

Ταυτόχρονα παράγει και τη μεγαλύτερη... ποσότητα θεάματος. Δύο σούπερ επιθετικές ομάδες, με πολύπλευρα ταλέντα ειδικά στο τέταρτο ματς δημιούργησαν συνθήκες αγωνίας, show και ποιότητας. Κάτι που αναγνωρίστηκε από το τηλεοπτικό φίλαθλο κοινό των ΗΠΑ. Το 126-125 υπέρ των πρωταθλητών από το Γκόλντεν Στέιτ το παρακολούθησαν μέσα από το εθνικό δίκτυο του ABC κατά μέσο όρο 7,52 εκατομμύρια θεατές

Οι Μπακς και ο Γιάννης θέλουν να αποφύγουν τη... μαύρη λίστα - Τέσσερις φορές στην ιστορία το Νο 8 της περιφέρειας απέκλεισε το Νο 1 (vids)
NBA

13:08 - 26.04.2023

Οι Μπακς και ο Γιάννης θέλουν να αποφύγουν τη... μαύρη λίστα - Τέσσερις φορές στην ιστορία το Νο 8 της περιφέρειας απέκλεισε το Νο 1 (vids)

Την πρώτη φορά που συνέβη -το μέχρι τότε ακατόρθωτο- είχαμε 1994 και οι Νάγκετς έκανα την αρχή. Το 1999 οι Νικς από την 8η θέση έκαναν μία τρελή πορεία μέχρι τους τελικούς, ενώ Ουόριορς (2007) και Γκρίζλις (2011) ολοκληρώνουν τη λίστα με τις τέσσερις ομάδες που έκανα τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στον πρώτο γύρο το Νο 1 της περιφέρειας.

Στις κρίσιμες στιγμές, δηλαδή στη μεγαλύτερη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, καταμετρήθηκαν 10.406.000 άνθρωποι που συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες για να δουν τον Στέφεν Κάρι να οδηγεί τους Πολεμιστές στη νίκη, χωρίς να πληρώνουν το λάθος του με το τάιμ άουτ και αφού ο Χάρισον Μπαρνς αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στους Βασιλιάδες.  

To συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, έκανε... συντρίμμια την προηγούμενη μεγαλύτερη τηλεθέαση αγώνα στον πρώτο γύρο των Play Offs. Και αυτή έρχεται από το 2002 και τη σειρά των Λος Άντζελες Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ και του Σακίλ Ο'Νίλ κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς του Ρασίντ Ουάλας και του Σκότι Πίπεν. Τότε που έως και 8,55 εκατομμύρια fans είχαν παρακολουθήσει από την τηλεόραση το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όταν οι Λιμνάνθρωποι πήραν την πρόκριση.