Mόνο αυτός μπορεί! Το αδιανόητο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς σε μία στιγμή... παραφροσύνης (vid)
i

© photo by Richard Rodriguez / Getty Images / Ideal Images

Mόνο αυτός μπορεί! Το αδιανόητο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς σε μία στιγμή... παραφροσύνης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:42 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 28.10.2023

Οι Μάβερικς νίκησαν στο Ντάλας τους Μπρούκλιν Νετς και ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 49 πόντους! Οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά ένα τρίποντο που έκανε τη διαφορά, 23,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έμοιαζε παράλογο, αλλά τελικά ήταν εύστοχο.

Οι τρεις από τους 49 πόντους που έβαλε ο Λούκα Ντόντσιτς στους Μπρούκλιν Νετς εκτός από κρίσιμοι ήρθαν με έναν τρόπο που αποδεικνύει την μοναδικό του Σλοβένου. 

Με το σκορ στο 120-120 κι ενώ απέμεναν 40 δευτερόλεπτα για το τέλος της αναμέτρησης, ο 24χρονος σούπερ σταρ προσπάθησε να απειλήσει αρκετές φορές. Οι αντίπαλοί του όμως, τον πίεζαν ασφυκτικά, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν βρήκε έναν τρόπο να απειλήσει. 

Μόνο που στριμώχτηκε λίγο έξω από τη γραμμή του τριπόντου και ελάχιστα χιλιοστά από τον πλάγια γραμμή. Όχι μόνο δεν την... πάτησε, αλλά με ένα hook στην εκπνοή της επίθεσης της ομάδας του και 23,9'' πριν το φινάλε ευστόχησε με ταμπλό! Έκανε το σκορ 123-120 και οι Νετς δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν για να τον σταματήσουν. Προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν ούτε στιγμή και τελικά ηττήθηκαν με 125-120.

Για τους Ντάλας Μάβερικς, που πέρσι απέτυχαν να μπουν στα Play Offs και η σεζόν ολοκληρώθηκε με απογοήτευση και προβληματισμούς για την συνύπαρξη του Ντόντσιτς με τον Κάιρι Ίρβινγκ, φέτος έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά και ο Σλοβένος δείχνει πολύ αποφασισμένος. 

Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)
NBA

09:26 - 28.10.2023

Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Στο δεύτερο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων (10) σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (12'). Οι Κινγκς έχασαν στο Σακραμέντο από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Βούλγαρος rookie των γηπεδούχουν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Στο πρώτο παιχνίδι έκανε triple double και νίκησε ουσιαστικά μόνος του τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Και τώρα έκανε τους Μπρούκλιν Νετς να μοιάζουν αβοήθητοι απέναντι στο ταλέντο του.