Το παράδοξο του Ζακ ΛαΒίν: Έβαλε την πρώτη «πενηντάρα» της σεζόν, έκανε ρεκόρ καριέρας, αλλά οι Μπουλς έχασαν από τους Πίστονς (vids)
i

Ζακ ΛαΒίν / © Julio Aguilar/Getty Images

Το παράδοξο του Ζακ ΛαΒίν: Έβαλε την πρώτη «πενηντάρα» της σεζόν, έκανε ρεκόρ καριέρας, αλλά οι Μπουλς έχασαν από τους Πίστονς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:59 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 07:47 - 29.10.2023

Οι Σικάγο Μπουλς πήγαν στο Ντιτρόιτ, εκεί ο Ζακ ΛαΒίν έβαλε 51 πόντους, τους περισσότερους της καριέρας του και τους περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στην τρέχουσα σεζόν. Εντυπωσίασε τους πάντες με τις επιδόσεις του, αλλά οι Πίστονς νίκησαν: 118-120. Μάλιστα, οι Ταύροι είχαν χάσει και την προηγούμενη φορά που ο 28χρονος φόργουορντ είναι κάνει προσωπικό ρεκόρ με 50 πόντους -τον Απρίλιο του 2021.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ζακ ΛαΒίν έκανε ρεκόρ καριέρας, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει τη νίκη στην ομάδα του. Μία μέρα του Απριλίου του 2021 οι Σικάγο Μπουλς βρίσκονταν στην Ατλάντα, ο ΛαΒίν έβαλε 50 πόντους, αλλά οι Χοκς είχαν πάρει τη νίκη. 

Τώρα, τα ξημερώματα της Κυριακής (29/10), ο 28χρονος σταρ βελτίωσε την καλύτερή του επίδοση κατά ένα πόντο. Σταμάτησε στους 51, παρόλα αυτά οι Ταύροι ηττήθηκαν στο Ντιτρόιτ: 118-102. Και συνέβη αυτό, κατ’ αρχάς γιατί ο Κέιντ Κάνινγκχαμ και Τζέιλεν Ντουρέν, έχουν ξεκινήσει τη σεζόν δείχνοντας σε όλους μεγάλο μέρος του πλούσιου ταλέντου τους. 

Ο πρώτος, ο οποίος έχασε όλη τη rookie σεζόν του λόγω τραυματισμου, είχε 25 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο δεύτερος κυριάρχισε κοντά στο καλάθι και στις δύο μεριές του παρκέ και έδειξε γιατί… κάποιοι ειδικοί τον έχουν παρομοιάσει ακόμα και με τον Κέβιν Γκαρνέτ. Είχε 23 πόντους με 9/11 σουτ και 15 ριμπάουντ. 

Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις των νεαρών στη δεύτερη νίκη του Ντιτρόιτ σε τρεις αγώνες, η ιστορία -σε ένα προσωποκεντρικό πρωτάθλημα όπως αυτό του NBA- περιστρέφεται γύρω από την επίδοση του Ζακ Λαβίν. Όπως και να το κάνουμε ήταν εντυπωσιακή… 

Με τους 51 πόντους του δεν έκανε απλώς ρεκόρ καριέρας, αλλά προσέφερε στον «μαγικό πλανήτη» την πρώτη πενηντάρα για φέτος και αυτή ήρθε την πέμπτη αγωνιστική μέρα της  σεζόν 2023-24. Ο Λούκα Ντόντσιτς στην πρόσφατη νίκη των Μάβερικς επί των Νετς την είχε… αγγίξει. Μόλις όμως έληξε το παιχνίδι, στην στατιστική του υπήρχαν 49 πόντοι. 

Έτσι, μία μέρα μετά, ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς εμφανίστηκε για να περάσει το όριο. Πως το έκανε; Έβαλε 19 πόντους στην πρώτη περίοδο και άλλους 20 στη δεύτερη. Ε, μετά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Πήρε… πάνω του 33 σουτ και ευστόχησε στα 19. Έβγαλε 7/13 τρίποντα, ενώ στα 37 λεπτά που αγωνίστηκε κατέγραψε στην στατιστική του 4 ριμπάουντ και καμία ασίστ! 

O Ζακ ΛαΒίν, ο οποίος παίζει από το 2014 στο ΝΒΑ, όταν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο του Draft, έχει ξεκινήσει την έβδομη σεζόν του με τους Σικάγο Μπουλς -παρά τις αμέτρητες φήμες για ανταλλαγή που άκουσε και αυτό το καλοκαίρι και συνεχίζει να ακούει κάποιες από αυτές ακόμα και τώρα. Όλα αυτά τα χρόνια πάντως, δεν έχει προσφέρει κάποια ομαδική διάκριση στην ομάδα αν και μαζί με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, συνθέτουν ένα δυναμικό δίδυμο, που βρίσκει αποκούμπι και στον πρώην All-Star σέντερ, Νίκολα Βούτσεβιτς. 

Mόνο αυτός μπορεί! Το αδιανόητο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς σε μία στιγμή... παραφροσύνης (vid)
NBA

09:42 - 28.10.2023

Mόνο αυτός μπορεί! Το αδιανόητο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς σε μία στιγμή... παραφροσύνης (vid)

Οι Μάβερικς νίκησαν στο Ντάλας τους Μπρούκλιν Νετς και ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 49 πόντους! Οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά ένα τρίποντο που έκανε τη διαφορά, 23,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έμοιαζε παράλογο, αλλά τελικά ήταν εύστοχο.

Φέτος, σκοπεύουν να κυνηγήσουν απλώς την είσοδό τους στα Play Off και η διαδρομή στην Ανατολή δεν είναι εύκολη. Προς το παρόν έχουν ξεκινήσει με μία νίκη στα πρώτα τρία ματς και σε αυτά ο ΛαΒίν έβαλε 16 πόντους κόντρα στους Θάντερ και έχασαν, 8 πόντους κόντρα στους Ράπτορς και νίκησαν και τώρα εκτινάχθηκε στους 51, μα έχασαν και πάλι! 

Στατιστικά και highlights από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής