Μία υπερφυσική πάσα του Νίκολα Γιόκιτς που έπιασε στον... ύπνο όλους τους Γκρίζλις (vids)
i

printscreen

Μία υπερφυσική πάσα του Νίκολα Γιόκιτς που έπιασε στον... ύπνο όλους τους Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 28.10.2023

Έκανε την επαναφορά και αντί να δώσει τη μπάλα με ασφάλεια στον διπλανό του, τόλμησε μία baseball πάσα στην άλλη άκρη του γηπέδου, που κατέληξε σε follow κάρφωμα από τον Άαρον Γκόρντον. Ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς είδε... χαλαρούς τους Μέμφις Γκρίζλις και τους έδωσε ένα μάθημα επιβίωσης: Αν θέλουν να τον σταματήσουν, θα πρέπει να μην χάνουν τα μάτια τους από πάνω του!

Θεωρείται και είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στο πρωτάθλημα και ίσως ο κορυφαίος σέντερ όλων των εποχών σε αυτή την κατηγορία. Κάτι σαν τον Άρβιντας Σαμπόνις του 21ου αιώνα -σε εξελιγμένη μορφή. Είναι ήδη πρωταθλητής ΝΒΑ και ένας άνθρωπος που σαρώνει τα ατομικά ρεκόρ σαν τυφώνας στο πέρασμά του. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς, αφού στην πρεμιέρα πήρε το δακτυλίδι για την κατάκτηση της κορυφής την περασμένη αγωνιστική περίοδο και λίγο αργότερα παρέα με τους υπόλοιπους Νάγκετς νίκησε τους Λος Άντζελες Λέικερς, τώρα συνάντησε τους Μέμφις Γκρίζλις και πριν οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, παρέδωσε μαθήματα για πως πρέπει ένας παίκτης να χρησιμοποιεί το μυαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Είδε τους αντιπάλους του χαλαρούς και μία επαναφορά από την πλάγια γραμμή στο πρώτο μισό του γηπέδου έγινε μία τελική πάσα που κατέληξε στα χέρια του συμπαίκτη του Άαρον Γκόρντον στην άλλη άκρη του παρκέ και από εκεί με ένα δυναμικό κάρφωμα στο καλάθι των Αρκούδων. 

Η έμπνευσή του ήταν απίστευτη, ενώ και η εκτέλεση της baseball pass ήταν άψογη. Μία τέτοια πάσα των 3/4 του γηπέδου μόνο αυτός μπορεί να κάνει τόσο αποτελεσματικά και όπως ο Λούκα Ντόντσιτς με το απίστευτο τρίποντό του έκανε... πλάκα στους Μπρούκλιν Νετς, το ίδιο έκανε και ο Σέρβος στους Μέμφις Γκρίζλις. 

Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)
NBA

09:26 - 28.10.2023

Τα back to back τρίποντα του Βεζένκοφ και η συνεισφορά του στην ήττα των Σακραμέντο Κινγκς (vid)

Στο δεύτερο παιχνίδι της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων (10) σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (12'). Οι Κινγκς έχασαν στο Σακραμέντο από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Βούλγαρος rookie των γηπεδούχουν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Κι αν δεν συνειδητοποιήσατε τι ακριβώς έκανε, τότε δείτε την πάσα του από μία διαφορετική προοπτική. Μία εναλλακτική γωνία λήψης...