O Νεμάνια Νέντοβιτς ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναπαίξει με την εθνική Σερβίας

Νεμάνια Νέντοβιτς

i

© fiba

O Νεμάνια Νέντοβιτς ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναπαίξει με την εθνική Σερβίας

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 26.03.2024

Σε αυτό το στάδιο της καριέρα του, ο Νεμάνια Νέντοβιτς του Ερυθρού Αστέρα, όπως εξήγησε «το σώμα μου δεν μπορεί να αντέξει έξτρα πίεση» και ενημέρωσε πως «η καριέρα μου στην εθνική ομάδα τελείωσε!».

Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έλαβε μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σερβίας, μέχρι που λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αποφάσισε να αποχωρήσει. Αυτό συνέβη, όπως ο ίδιος αμέσως διατύπωσε -για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις- επειδή διαπίστωσε πως βρισκόταν σωματικά «κάτω από επίπεδο απόδοσης που απαιτείται σε ένα τέτοιο τουρνουά».

Τελικά, έδωσε τόπο στα... νιάτα και ναι μεν δεν ήταν μαζί στο ταξίδι που κατέληξε στον προορισμό του ασημένιου μεταλλίου, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρεί πως ήταν η σωστή απόφαση. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο 33χρονος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα δήλωσε στο SportKlub, μετά το ματς της ομάδας του με την Μέγκα για την Αδριατική Λίγκα, «η καριέρα μου με την εθνική ομάδα έχει ολοκληρωθεί».

Για μία δεκαετία ήταν στη διάθεσή της, αλλά «πλέον το σώμα μου δεν αντέχει για έξτρα υποχρεώσεις. Χρειάζομαι έξτρα χρόνο για να μπορώ να μένει στο top επίπεδο, στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που όλο και αυξάνονται», όπως εξήγησε.

O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»
EUROLEAGUE

12:16 - 26.03.2024

O Γκούντουριτς για τον κόουτς Γιασικεβίτσιους: «Θα γίνει σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς έχει αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τώρα το κάνει με προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ βλέπει μεταξύ των δύο πολλές ομοιότητες...

Επίσης, δήλωσε πως «τα καλοκαίρι ανυπομονώ πλέον για τις διακοπές. Για να περάσω χρόνο με την κόρη μου την Τάλια και με την οικογένειά μου». Βέβαια, δεν έχει καμία αμφιβολία για «τους νέους Σέρβους που έρχονται να πρωταγωνιστήσουν με την εθνική ομάδα», με την οποία ο Νέντοβιτς έπαιξε στο Eurobasket του 2013, του 2015, του 2022, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016, ασημένιο μετάλλιο) και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2019.