Γι αυτό είναι ο κορυφαίος: Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεκίνησε τη σεζόν με μια μεγαλειώδη «τριπλή» παράσταση

Νίκολα Γιόκιτς

Γι αυτό είναι ο κορυφαίος: Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεκίνησε τη σεζόν με μια μεγαλειώδη «τριπλή» παράσταση

Χρήστος Τσάλτας 08:49 - 25.10.2023

Την υπογραφή του Νίκολα Γιόκιτς είχε η μεγάλη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς, απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς, με τον Σέρβο σέντερ να αποδεικνύει σε ακόμα ένα παιχνίδι πως δεν θεωρείται τυχαία ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Έχει πάρει τους Ντένβερ Νάγκετς από το χέρι όλα αυτά τα χρόνια και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς. Κάτι που έκανε και την περασμένη σεζόν, κατά την οποία ο Τζαμάλ Μάρεϊ επέστρεψε στη δράση και του έδωσε μια επιπλέον βοήθεια στην επίθεση. Κάτι που για 1,5 χρόνια είχε ανάγκη, καθώς «κουβαλούσε» μόνος του την ομάδα στα πλέι οφ, αλλά και στην κανονική διάρκεια.

Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για την ομάδα του, με τον Joker να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε πολύ δύσκολα να μπορεί η αντίπαλη άμυνα να τον ανακόψει. Οι Λέικερς είδαν από... πρώτο χέρι το τι μπορεί να κάνει ο χαρισματικός σέντερ, έπειτα από ένα καλοκαίρι στο οποίο ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα του μπάσκετ.

Με το «καλημέρα», όμως η επίδρασή του στο παιχνίδι ήταν τέτοια που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Το μεγαλοπρεπές triple double που κατέγραψε με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ ήταν η πιο ηχηρή απάνηση σε όσους αναρωτιούνταν τι μπορεί να κάνει έπειτα από μια τόσο απαιτητική σεζόν.

Εκείνος «απάντησε», με τον τρόπο του, πως μπορεί να παρουσιάζεται ακόμα καλύτερος όσο κυλάει ο καιρός. Κάτι που όπως είναι φυσικό στο Ντένβερ φέρνει χαμόγελα, καθώς μπορούν να νιώθουν άνετα πως ανάλογες εμφανίσεις με αυτή απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς μπορούν να έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.